Vanwege hoogseizoensdrukte: dagelijkse telefonische bereikbaarheid tot 15.00 uur. Voor vragen, mail ons: info@bolster.nl  Bedankt!

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16241 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Schorseneer zaden

Schorseneer is een prachtige ‘vergeten groente’, die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuid-Europa. Bij deze plant zijn het de wortels die je uiteindelijk eet. Het is een houtachtige, donkerbruine wortel die je schilt. De smaak van schorseneren heeft iets weg van de smaak van asperges, daarom worden ze ook wel armelui’s asperges genoemd. Ze zijn net als asperges dan ook goed te combineren met bijvoorbeeld ham. Wil je zelf schorseneren kweken in je moestuin? Bestel je biologische zaden dan bij De Bolster! Op deze pagina vind je ons huidige assortiment.

> Lees meer

Schorseneer Verbeterde Reuzen Nietschieters PRO
Schorseneer 'VRN-Enorma' Scorzonera hispanica 1770
Schorseneer ‘VRN-Enorma’ heeft een lange wortel met een donkerbruine schil. Verbouw op een diep losgemaakte, homogene grond. Schorseneren kun je beter niet verplanten.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info

Schorseneer kweken

Bij De Bolster kun je terecht voor schorseneer ‘VRN-Enorma’. De afkorting VRN staat hierbij voor Verbeterde Reuzen Nietschieters. Dit ras produceert een lange wortel met een donkerbruine schil. Schorseneer ‘VRN-Enorma’ is één van de meest gezaaide rassen. Verbouwen doe je op een diep losgemaakte homogene grond, omdat de wortel zich anders gaat vertakken. Kies voor een standplaats in de zon/halfschaduw, en ga ervan uit dat de plant zo’n 30 tot 45 cm hoog wordt. Wil je meer lezen over het kweken van dit soort gewassen? Bekijk dan ook onze teelttips voor wortel- en knolgewassen.

Zaaien van schorseneer

Het zaaien van de schorseneer ‘VRN-Enorma’ doe je van half april tot half mei, op een rijafstand van 25 cm. Als je kiest voor eerder zaaien, is er meer risico op schieters. Uitdunnen doe je vervolgens op 10 cm, verplanten is met de schorseneer niet nodig. Schorseneer heeft over het algemeen geen bemesting nodig.

Schorseneer zaden online bestellen bij De Bolster

Bij De Bolster bestel je eenvoudig en voordelig de biologische schorseneer zaden die je nodig hebt. We zorgen altijd voor een laag verzendtarief, en proberen de bestelling binnen 3 tot 4 werkdagen bij je thuis geleverd te hebben. Bestel je producten met een totale waarde van meer dan € 30,-? Dan is thuisbezorging zelfs geheel gratis. Heb je vragen over de schorseneer zaden, of over de teelt? Neem gerust eens contact met ons op, we helpen je graag.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16241 reviews
Kiyoh