Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Bladmosterd

Bladmosterd is een gewas dat veel mogelijkheden biedt. Het wordt zowel als mini groente in een jong stadium gegeten, als dat het als volwassen plant gebruikt wordt. Dit product heeft fijn ingesneden blaadjes met een frisgroene kleur, die pittig van smaak zijn. Het doet dan ook een beetje aan de scherpe smaak van rucola denken. Je kunt het op dezelfde manier bereiden als spinazie en andere bladgroenten. Wij leveren zaden voor zowel de bladmosterd Golden Frills als de Purple Frills.

> Lees meer

Bladmosterd Golden Frills  Brassica juncea var. rugosa
Bladmosterd Purple Frills
Bladmosterd 'Red Giant' (Asia Salat)   Brassica juncea

Bladmosterd kweken

Wat betreft de planning van het zaaien tot oogsten geldt voor beide producten in ons aanbod hetzelfde. De beste standplaats is in de zon en eventueel voor de helft in de schaduw. Ze worden in de late zomer gezaaid, waardoor ze in de herfst en winter klaar zijn om op te eten. In de voorzomer dien je er nog wel rekening mee te houden dat de planten makkelijk doorschieten. Het voordeel is wel dat er dan mooie, eetbare gele bloemen ontstaan. Ben je op zoek naar meer informatie over het zaaien van bladmosterd? Lees dan onze teelttips over blad- en stengelgewassen.

Zaaien van bladmosterd

Ben je klaar om te gaan zaaien? Dit kan van mei tot en met augustus door te telen in vollegrond. In de praktijk gebeurt dit het meest in de late zomer. Onder glas is dit mogelijk vanaf midden februari tot midden mei en ook nog rond september en oktober. Nu je dit weet vertellen we je graag hoe je de bladmosterd zaaien dan het beste kunt zaaien: je dient ze dun rechtstreeks te zaaien op 25 centimeter van elkaar.

Bladmosterd telen? Bestel de zaden online

Bij De Bolster bestel je heel eenvoudig jouw favoriete zaden online. Bij ons ervaar je een snelle levering van 1 tot 2 werkdagen, en profiteer je ook nog eens van aantrekkelijke prijzen. Wanneer je een bestelling van meer dan 20 euro plaatst, betalen wij de verzendkosten voor jou. Heb je vragen over ons bestelproces, of wil je meer informatie over de bladmosterd zaden? Neem dan gerust contact met ons op.