BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16409 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Tuinmelde zaden

Tuinmelde, heb je daar wel eens van gehoord? Deze oude groente, met Atriplex hortensis als officiële naam, zien we tegenwoordig nog maar weinig terug in moestuinen. Jammer eigenlijk, want het is een heerlijke groente die je klaarmaakt en eet zoals spinazie! Bovendien is het kweken ervan helemaal niet zo moeilijk. Bekijk op deze pagina het huidige assortiment tuinmelde, waarin je twee soorten vindt: de lichtgroene tuinmelde, en de rode tuinmelde.

> Lees meer

1990 Tuinmelde, lichtgroen
Tuinmelde, lichtgroen Atriplex hortensis 1990
Tuinmelde kan net zoals spinazie klaargemaakt worden. Dit ras vormt vrij hoog opstaande frisgroene bladeren.Tuinmelde groeit op elke grond. Geschikt voor een babyleaf teelt.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info
Tuinmelde, rood
Tuinmelde, rood Atriplex hortensis 2000
Tuinmelde kan net zoals spinazie klaar-gemaakt worden. Dit ras vormt vrij hoog opstaande rode bladeren. Tuinmelde groeit op elke grond. Geschikt als babyleaf.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info

Tuinmelde kweken

Het kweken van tuinmelde is over het algemeen geen lastige klus. De plant groeit namelijk op iedere grond, en heeft daarbij weinig bemesting nodig. De grootte van de tuinmelde plant kan erg variëren: van 20 tot wel 100 cm hoog. Dit is natuurlijk afhankelijk van de specifieke omstandigheden. Bij tuinmelde moet je altijd rekening houden met een standplaats in de zon-halfschaduw. Wil je meer lezen over het kweken van dit soort gewassen? Bekijk dan ook eens de teelttips voor blad- en stengelgewassen.

Zaaien van tuinmelde

Tuinmelde zaai je vanaf maart op rijen met een afstand van 30 centimeter. Als je steeds jong blad wil oogsten, moet je ook vaker achter elkaar zaaien. Als je de planten verder laat doorgroeien, zorg er dan voor dat je alleen nog de bladeren eet. De stengels hebben dan namelijk de neiging om te vezelig te worden. Houd bij het zaaien rekening met een plantafstand van 30 bij 5 centimeter.

Tuinmelde zaden bestellen bij De Bolster

Bestel je je tuinmelde zaden bij De Bolster, dan zorgen we natuurlijk altijd voor een snelle en voordelige verzending. In de meeste gevallen heb je je bestelling binnen 3 tot 4 werkdagen in huis. Bestel je voor € 30,- of meer aan producten? Dan nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Natuurlijk staan onze medewerkers ook tussendoor voor je klaar met antwoord op je vragen of advies. Neem hiervoor gerust eens vrijblijvend contact met ons op!

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16409 reviews
Kiyoh