BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16484 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Kapucijner zaden

Verse kapucijners zijn bijna niet te verkrijgen in de supermarkt. Daarom is het de ideale peulvrucht om zelf te gaan kweken! De kapucijner is qua formaat groter dan een doperwt, maar kleiner dan een tuinboon. Wat betreft de smaak zijn ze minder zoet dan een doperwt, maar het heeft ook wat weg van een tuinboon. Je kunt dus wel zeggen dat het een beetje een kruising is tussen die twee andere peulvruchten. Kapucijners smaken erg goed in salades, en daarnaast kun je ze gebruiken in gerechten waar je normaal gesproken doperwten of tuinbonen in verwerkt. Ben je benieuwd naar hoe het teeltproces in zijn werk gaat? Lees dan snel verder voor meer informatie over kapucijners kweken.

> Lees meer

1220 Kapucijner Blauwschokker PRO
Kapucijner 'Blauwschokker' is een fors gewas en een rijstype (langs gaas telen). Zowel de bloemen als peulen zijn paars. Alleen de zaden kunnen geconsumeerd worden.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,39
Selecteer een eenheid
> meer info

Kapucijners kweken

In ons aanbod vind je het ras: ‘Blauwschokkers’. ‘Blauwschokkers’ is een groot gewas dat maar liefst twee meter hoog kan worden. De kapucijner zaden zijn erg eenvoudig om zelf te telen, omdat er nauwelijks problemen met ziekten en plagen voorkomen. Bovendien is er weinig mest nodig. Over het algemeen kunnen de stamsoorten zonder ondersteuning geteeld worden, maar een teelt langs gaas of met rijshout biedt wel twee voordelen: het doorplukken is gemakkelijker en er liggen geen peulen op de grond. Zorg er wel voor dat je diep zaait, 3 à 4 centimeter, in verband met muizen en vogels. Wil je meer lezen over het kweken van de verschillende peulvruchten? Bekijk dan onze teelttips voor peulvruchten.

Zaaien van kapucijner

Bij stamtypen is de gebruikelijke rijafstand 50 centimeter, en in de rij zaaien op 3 à 4 centimeter. Zaai in een zonnige plek waar de grond niet te droog is. Pas daarbij wel op met teveel vochtigheid, want de peulen kunnen snel gaan rotten. De meest geschikte plantafstand van de twee rassen verschillen van elkaar: die van de ‘Rozijnerwt’ is 75x3 cm en die van de ‘Blauwschokken’ is 150x3 cm. Voor kapucijners geldt dat een vroege uitzaai rond maart of april de beste resultaten oplevert. Wanneer je te laat bent en pas in mei gaat zaaien, geeft dat onvoldoende peulzetting en krijg je problemen met meeldauw.

Kapucijner zaden online bestellen bij De Bolster

Wanneer je bij De Bolster bestelt, profiteer je altijd van onze aantrekkelijke verzendkosten. Plaats je een bestelling met een totale waarde van meer dan € 30,-, dan hoef je geen verzendkosten te betalen. Bovendien heb je de zaden al binnen 3 tot 4 werkdagen in huis. Mocht je nog vragen hebben over de kapucijner zaden, neem dan gerust contact met ons op.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16484 reviews
Kiyoh