BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16484 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Veldsla zaden

Deze eenjarige plant die in de vorm van een bladrozet groeit, is met zijn zachte, ietwat knapperige blaadjes een smakelijk plantje. Daarnaast zit veldsla vol vitamines (vooral vitamine C) en ijzer. Opmerkelijk is dat veldsla de enige groente is die tot de valeriaanfamilie behoort. Veldsla is een van de weinige inheemse groenten, waardoor deze erg geschikt is om in de herfst en winter te telen. Lees hieronder meer informatie over veldsla en bekijk meteen ons assortiment veldsla zaden.

> Lees meer

Veldsla ‘Grote Noordhollandse’
Veldsla ‘Grote Noordhollandse’ is voor de late herfst en winter. De planten zijn weinig kwetsbaar en kunnen veel vorst verdragen. Een type met vrij lange bladeren. Geschikt voor een babyleaf teelt.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Veldsla Vit
Veldsla 'Vit' Valerianella locusta 1880
Veldsla ‘Vit’ is voor de late herfst en winter. De planten zijn weinig kwetsbaar en kunnen veel vorst verdragen. Een ras met donker en kort blad in rozetvorm. Geschikt als babyleaf.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info

Veldsla kweken

Veldsla kan vrij goed tegen vorst. Dankzij deze eigenschap is het een uitermate geschikt gewas om zelfs in de herfst én winter te kunnen telen. Daarnaast doet veldsla het op vrijwel elke bodem goed, hoewel er een lichte voorkeur voor kalkrijke, ietwat droge gronden is. De bodem zelf heeft niet veel werk nodig. Enkel het loswerken van de bovenste grondlaag is al voldoende. Ook heeft veldsla weinig bemesting nodig. Dankzij het feit dat veldsla de enige vertegenwoordiger van de valeriaanfamilie is, en bovendien weinig ziektes kent, zijn er nauwelijks vruchtwisselingproblemen te verwachten. Kijk alleen wel uit voor onkruid, veldsla laat zich helaas snel overgroeien. De ideale standplaats is in de zon-halfschaduw.

Zaaien van veldsla

Veldsla is geschikt om zowel in de volle grond, als onder koud glas te zaaien. Er kan van medio juni tot oktober gezaaid worden. Zaadjes die vanaf begin september de volle grond in gaan, groeien pas in de winter volledig uit. Het is sowieso raadzaam om meerdere keren te zaaien, dit zorgt voor een mooie oogstspreiding.

Het is gebruikelijk om veldsla in rijen met 4 tot 15 centimeter afstand te zaaien. Zaai veldsla liever dun uit (ongeveer één zaadje om de 0,5 tot 1 centimeter). Veldsla wordt vaak in de wat drogere periodes gezaaid. Bewater het zaaibed daarom goed, dit helpt met het kiemen van de zaadjes. Vochtige jutezakken kunnen ook goed helpen met het bevochtigen.

Veldsla zaden bestellen bij De Bolster

Ben je er na het lezen van dit artikel klaar voor om veldsla te gaan zaaien? Bij De Bolster bestel je heel eenvoudig online je biologische veldsla zaden. Omdat wij uit eigen voorraad leveren kun je binnen 3 tot 4 werkdagen de bestelling al verwachten. Bij een bestelling hoger dan € 30,- nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Het loont dus zeker om een aantal zaden met elkaar te combineren! Neem bij vragen gerust contact met ons op.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16484 reviews
Kiyoh