BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Knolvenkel zaden

Knolvenkel is een groente met een uitgesproken smaak: het smaakt namelijk naar anijs. Vooral in rauwe gerechten komt deze smaak goed naar voren, zoals in een salade. Houd je meer van een frisse en zachte smaak? Dan kun je de knolvenkel beter koken, want dan wordt de anijssmaak wat minder. Met onze biologische zaden kun je zelf knolvenkel kweken, zodat je deze later in een gerecht kan verwerken! Op deze pagina zie je ons huidige aanbod.

> Lees meer

Knolvenkel Solaris F1 – Foeniculum vulgare NIEUW !
Knolvenkel 'Solaris F1' Foeniculum vulgare 1421
Knolvenkel 'Solaris F1' is een snel oogstbaar ras met weinig last van droog- of houtigheid. Het levert sterke, zware knollen van sappige textuur en een fijne anijssmaak.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Knolvenkel Fino
Knolvenkel 'Fino' Foeniculum vulgare 1420
Knolvenkel ‘Fino’ kent weinig plagen of ziekten bij de teelt. Een goede vochtvoorziening is wel van belang. Knolvenkel is gevoelig voor nachtvorst.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Knolvenkel Perfection
Knolvenkel 'Géant Mammouth Perfection' heeft mooie, grote, ronde knollen. De planten zijn niet schietgevoelig. Een goede vochtvoorziening is belangrijk voor optimale groei.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info

Knolvenkel kweken

In ons assortiment vind je de knolvenkel ‘Fino’ en ‘Perfection’. Een voordeel van de knolvenkel ‘Fino’ is dat deze bij de teelt geen plagen of ziekten heeft. Waar je wel op moet letten, is dat je voor goede vochtvoorziening zorgt. De knolvenkel ‘Perfection’ bestaat uit mooie witte knollen, met een ronde en dikke vorm. Deze planten zijn niet schietgevoelig. De gewenste standplaats van beide rassen is in de zon. Lees voor meer informatie over het telen van knolvenkel onze teelttips voor knolvenkel.

Zaaien van knolvenkel

Knolvenkel ‘Fino’ zaai je vanaf begin mei tot uiterlijk half juli ter plaatse. Wil je dit graag vervroegen? Dan kun je voorzaaien onder glas. Aangezien knolvenkel gevoelig is voor nachtvorst, raden we aan om buiten te zaaien vanaf begin mei. Je kunt dan oogsten in augustus. Houd een rijafstand aan van 40 cm, en dun in de rij uit op 15-20 cm. Voor de knolvenkel ‘Perfection’ geldt dat je rechtstreeks kan zaaien. Wanneer je van half juni tot half juli zaait, kun je genieten van een late oogst. Hierbij geldt een plantafstand van 20x40 cm.

Knolvenkel zaden online bestellen bij De Bolster

Bestel vandaag nog je knolvenkel zaden online bij De Bolster! Wij streven ernaar om je bestelling al binnen 3 tot 4 werkdagen bij jou thuis af te leveren. Bij bestellingen van meer dan € 30,- betalen wij de verzendkosten voor je. Als je nog vragen hebt, bijvoorbeeld over de teelt van knolvenkel of over ons assortiment: neem dan gerust contact met ons op!

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh