BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16486 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Tuinboon zaden

De tuinboon ken je misschien ook wel als veldboon, labboon of Roomse boon. De tuinboon is een vroege peulvrucht, waarbij je de (jonge) verse dopboon uiteindelijk consumeert. Je gebruikt tuinbonen ongeveer hetzelfde als je kapucijners zou gebruiken. Je kunt ze bijvoorbeeld even kort koken en dan in je gerecht verwerken. Tuinbonen zijn over het algemeen goed te combineren met bijvoorbeeld spekjes, ham en champignons. Wil je zelf tuinboon kweken in je moestuin? Bekijk hier het actuele assortiment en bestel je tuinboon zaden bij De Bolster. Je vindt bij ons onder andere de tuinboon ‘Ratio’, één van onze eigen rassen!

> Lees meer

Tuinboon Eleonora PRO
Tuinboon 'Eleonora' is een professioneel ras van De Bolster. Deze tuinboon heeft een goede productie. De peulen zijn glimmend, lang en vrij fijn.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Tuinboon Ratio PRO
Tuinboon 'Ratio' is een eigen ras van De Bolster. Deze tuinboon heeft een hoge opbrengst. De peulen zijn erg mooi en goed gevuld. Ze zijn lekker van smaak en geschikt om in te vriezen.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info

Tuinboon kweken

De tuinboon groeit eigenlijk op alle grondsoorten. De tuinboon heeft, vergeleken met andere peulvruchten, wel meer voeding nodig in de grond. Houd hier dus rekening mee als je zelf tuinboon gaat kweken. Zoals bij de meeste bonen kies je voor een zonnige standplaats. Je kunt tuinbonen al relatief vroeg zaaien. Dat is prettig, want dan kun je in de meeste gevallen oogsten voordat de tijd van de zwarte bonenluis begint. Voor specifieke informatie per ras kijk je op deze pagina, zodat je precies de goede voorschriften kunt volgen. Lees voor meer informatie over het telen van tuinbonen onze teelttips voor tuinbonen.

Zaaien van tuinbonen

Als je de tuinboon ’Ratio’ gaat zaaien, doe je dat buiten van februari tot half april. Je kiest voor een rijafstand van 60 cm, en in de rij voor afstanden van 15 à 20 cm. Wil je het proces iets vervroegen? Zaai dan onder glas in februari, en plant vervolgens begin april buiten uit. De ‘Ratio’ heeft een hoge, vroege opbrengst, waardoor je het meeste haalt uit je oogst!

Tuinboon zaden online bestellen bij De Bolster

Tuinboon zaden bestellen kan gewoon online, bij De Bolster. Je profiteert bij ons altijd van een snelle, voordelige verzending. We streven ernaar om je producten binnen 3 tot 4 werkdagen bij je thuis te bezorgen. Plaats je een bestelling met een totale waarde van meer dan € 30,-? Dan nemen wij zelfs de verzendkosten voor onze rekening! Heb je nog vragen over ons assortiment, of bijvoorbeeld over het kweken van de tuinboon? Neem dan gerust eens contact met ons op, we helpen je graag.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16486 reviews
Kiyoh