BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Doperwt zaden

Doperwten en peultjes behoren tot de vlinderbloemigen. Ze behoren bovendien tot dezelfde plant: peultjes zijn als het ware de hoesjes, waar de doperwten in zitten. Ze kunnen heel goed tegen een koel klimaat, en kunnen zelfs vorst verdragen. Doperwten staan bekend om de heerlijke smaak wanneer je ze vers uit eigen tuin plukt. Er zijn talloze recepten waarin je ze kunt verwerken. De bekende combinatie met worteltjes doet het goed bij jong en oud, maar je kunt doperwten bijvoorbeeld ook gebruiken in soep, salade, stamppot of ovenschotels. Wil je in je eigen moestuin aan de slag met onze doperwten zaden? Bekijk op deze pagina dan het huidige assortiment van De Bolster.

> Lees meer

Rijsdoperwt Eerste vroege mei PRO
Rijsdoperwt 'Eerste vroege mei' is een vroeg en productief ras, geschikt voor elke grondsoort. De zaden zijn vrij fijn en rond. Kan doorgeplukt worden.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,39
Selecteer een eenheid
> meer info
1290 Rijsdoperwt Senator
Rijsdoperwt ‘Senator’ is groeikrachtig en heeft een goede productie (telen langs gaas). Het is een forse kreukzadige erwt, die wat zoeter van smaak is.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,39
Selecteer een eenheid
> meer info
Stamdoperwt Kelvedon Wonder
Stamdoperwt ‘Kelvedon Wonder’ is een zoete kreukzadig stamtype (geen ondersteuning van gaas nodig). Problemen met ziekten en plagen zijn er nauwelijks.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,39
Selecteer een eenheid
> meer info

Doperwten kweken

Doperwten zijn eenjarig. Na de laatste oogst kun je de stengels van de planten net boven de grond afknippen. Bij de ondergrondse wortels komt stikstof vrij, waar je andere planten profijt van kunnen hebben. Er zijn verschillende rassen van doperwten zaden, met elk hun eigen kenmerken. Dit zie je ook terug in ons assortiment. Je vindt hier bijvoorbeeld de rassen ‘Eerste vroege mei’ (rijsdoperwt), ‘Senator’ (rijsdoperwt) en ‘Kelvedon Wonder’. Als je zelf peulen en/of doperwten gaat kweken, moet je zorgen voor een zonnige standplaats. Hoe hoog de planten worden, hangt van diverse factoren af. Sommige planten worden tussen de 60 en 80 cm hoog, terwijl andere wel 150 cm hoog kunnen worden. Lees voor meer informatie over het telen van doperwten onze teelttips voor doperwten.

Zaaien van doperwt

Het zaaien van de doperwt verschilt eigenlijk per ras. Neemt men de rijsdoperwt ‘Eerste vroege mei’, dan moet je in ieder geval langs gaas telen. Dit geldt voor alle rijstypen. Aan beide kanten van het gaas kun je dan een rij zaaien, waarbij je meestal een rijafstand aanhoudt van 50 centimeter. In de rij zaai je dan op 3 à 5 cm. Houd wel rekening met het feit dat muizen en vogels gek zijn op je plantjes! Daarom is het verstandig om de doperwten zaden voldoende diep te zaaien, zo’n 3 à 4 cm. Een vroege uitzaai, in maart/april, levert doorgaans de beste resultaten op.

Doperwten zaden online bestellen bij De Bolster

Bestel je bij De Bolster, dan profiteer je altijd van snelle verzending en aantrekkelijke verzendkosten. In de meeste gevallen heb jij je artikelen binnen 3 tot 4 werkdagen al in huis! Wanneer je een bestelling plaatst met een totale waarde van meer dan € 30,-, nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Heb je vragen over doperwten zaden, of over andere producten van De Bolster? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh