BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16499 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Postelein zaden

Postelein (Portulaca oleracea) is een smakelijke en gezonde groente. Dit bescheiden plantje, dat van nature voorkomt in India en het Midden-Oosten, is echter vrij onbekend in Nederland. En dat terwijl je het in veel gerechten kunt gebruiken! De blaadjes zijn zowel rauw als gestoofd te eten, en hebben een friszure smaak. Je kunt postelein zelfs verwerken in een heerlijke soep. Postelein is er in twee soorten: winterpostelein en zomerpostelein. Als je winterpostelein zou willen kopen, is deze verkrijgbaar vanaf eind november tot eind april. Daarna is het tijd voor de zomerse variant. Deze is forser van formaat en heeft stengels die minder mals zijn dan de winterpostelein. Zomerpostelein is vooral heel geschikt om te koken, en de knapperige winterpostelein bladeren zou je bijvoorbeeld eerder gebruiken in salades of soepen. Op deze pagina vind je ons huidige assortiment postelein zaden.

> Lees meer

2040 Zomerpostelein PRO
Zomerpostelein Portulaca oleracea 2040
Zomerpostelein is een zeer snelgroeiende zomergroente met een heldergroene bladkleur. Menging met zand vergemakkelijkt de uitzaai. Alleen zaaien bij voldoende warmte. Geschikt voor een babyleaf teelt.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Winterpostelein – Claytonia perfoliata PRO
Winterpostelein Claytonia perfoliata 2030
Winterpostelein heeft weinig problemen met ziekten en plagen. Dit type is winterhard, alleen bij droge vorst wordt de kleur van het blad minder mooi en is afdekken gewenst. Geschikt als babyleaf.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info

Postelein kweken

Postelein wordt over het algemeen al jong geoogst, wanneer de plantjes zo tussen de drie en zes weken oud zijn. Daarna wordt de kwaliteit al iets minder, waardoor het slim is om snel te oogsten. Als je de plantjes niet al te dicht bij de grond afsnijdt, lopen ze weer uit en kan er nog een tweede keer geoogst worden. De postelein plantjes worden gemiddeld 25-30 cm hoog, afhankelijk van de omstandigheden en de soort die je kiest. Je kunt kiezen voor winter- of zomerpostelein. Beide soorten hebben eigen specifieke omstandigheden nodig om goed te kunnen groeien. Lees daarom bij ieder specifiek product alle informatie die je nodig hebt over het kweken ervan. Heb je nog vragen of wil je verder lezen, bekijk dan ook eens onze teelttips voor blad- en stengelgewassen.

Zaaien van postelein

Hoe je bij postelein te werk gaat met het zaaien, hangt volledig af van de soort die je kiest. Winterpostelein zaai je bijvoorbeeld in augustus. Omdat de zaden erg klein zijn, kun je ze mengen met fijn zand zodat je ze gemakkelijker ruim kunt zaaien. Gebruik je hier een zaaimachine voor, dan zijn de zaden ook te mengen met suiker. Bij winterpostelein hanteer je een rijafstand van 20-25 cm, en zaai je niet te dicht op elkaar. Bij het zaaien van zomerpostelein is het vooral belangrijk dat je alleen zaait bij voldoende warmte. Voor half mei moet je het met dit soort echt nog niet proberen!

Bestel postelein zaden online bij De Bolster

Ben je geïnspireerd en wil je graag je eigen postelein planten gaan kweken? Bestel dan je favoriete zaden op deze pagina. Je kunt binnen enkele werkdagen al in de slag, omdat we er graag voor zorgen dat jij je producten zo snel mogelijk in huis hebt. Plaats je een bestelling ter waarde van € 30,- of meer? Dan betaal je bij ons geen verzendkosten. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over de posteleinzaden of over het kweken van postelein. We helpen je graag verder!

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16499 reviews
Kiyoh