BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Boerenkool zaden

Boerenkool wordt vaak gegeten zodra het buiten weer iets kouder wordt, meestal in de vorm van stamppot met worst. Wist je echter dat boerenkool niet eens per se een wintergerecht hoeft te zijn? Het wordt namelijk ook steeds vaker verwerkt in een roerbakgerecht, op smaak gemaakt met lekkere kruiden. Boerenkool is bovendien geen moeilijke koolsoort om zelf te kweken! Wil jij graag boerenkool in je moestuin? Bestel bij De Bolster dan de juiste zaden, en ga binnenkort nog aan de slag!

> Lees meer

Boerenkool Darkibor F1 | Brassica oleracea PRO
Boerenkool 'Darkibor F1' is zeer productief en heeft donkergroen, sterk gekruld blad dat goed bestand is tegen vergeling.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Boerenkool Redbor F1 – Brassica oleracea PRO
Boerenkool 'Redbor F1' Brassica oleracea 1456
Boerenkool 'Redbor F1' is supergezond! Dit zeer productieve ras is bovendien gemakkelijk te oogsten.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Boerenkool Westlandse Winter
Boerenkool ‘Westlandse Winter’ heeft donkergroen blad. Kan ’s winters op het veld blijven staan en wordt zoeter van smaak als het gevroren heeft. Geschikt voor een babyleaf teelt.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info
1455 Boerenkool Roter Grünkohl
Boerenkool ‘Roter Grunkohl’ heeft prachtig paarsrood blad. Hoe kouder de nachten, hoe paarser het blad. Het is een laat ras dat goed vorst kan verdragen. Geschikt voor een babyleaf teelt.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info

Boerenkool kweken

Van alle koolsoorten is de boerenkool 'Westlandse Winter' het gemakkelijkst te telen. Deze is bovendien het meest winterhard. Belangrijk is wel dat je voor een goede bemesting zorgt. Als je eenmaal kunt oogsten, heb je de keuze: je kunt alles in één keer oogsten en bijvoorbeeld invriezen, maar je kunt ook gewoon oogsten wat je op dat moment nodig hebt. Boerenkool kan namelijk goed tegen vorst. Eind februari moet je sowieso stoppen met oogsten, want vanaf dat moment krijgen de planten de neiging om door te schieten. Het blad krijgt dan een ietwat bittere smaak. Boerenkool groeit het beste als je kiest voor een zonnige standplaats. Meer lezen over het kweken van boerenkool en andere koolgewassen? Bekijk dan ook onze teelttips voor koolgewassen.

Zaaien van boerenkool

Hoe je te werk gaat met zaaien, hangt eigenlijk af van het ras boerenkool dat je kiest. Ga je voor de eerder genoemde Westlandse Winter, dan zaai je in mei-juni op een zaaibed, en plant je ze na 6 weken over op 65 x 50 cm. Als je kiest voor een andere soort, zoals de (nieuwe!) paarse soort Roter Grunkohl, dan zaai je van mei tot juli op een zaaibed in de volle grond. Zaai dicht bij elkaar voor de opkweek, en verplant na ongeveer 6 weken met een afstand van 65 x 50 cm. De oogst is dan van november tot eind februari.

Boerenkool zaden bestellen bij De Bolster

Op deze pagina vind je ons huidige aanbod boerenkool zaden. Als je bij ons een bestelling plaatst, zorgen wij ervoor dat je die zo snel mogelijk in huis hebt. Meestal lukt dit binnen 3 tot 4 werkdagen al! Bestel je bovendien voor meer dan € 30,-? Dan nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Heb je nog vragen over ons assortiment of over het verzenden? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh