BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16499 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Paars, roze en blauwe kleuren

Wanneer je van kleur houdt, kunnen we ons goed voorstellen dat je graag bijzondere combinaties maakt als het gaat om de planten en bloemen in je tuin. Op deze pagina hebben we alle zaden voor meerjarige bloemen in de kleuren paars, roze en blauw voor je op een rijtje gezet. Weet je dus al zeker dat je bijvoorbeeld graag paarse of roze bloemen wil kweken? Vind hier dan je favoriete bloemen! We vertellen je graag wat meer over het kweken en het zaaien van deze meerjarige bloemen, maar je kunt natuurlijk ook doorscrollen en gelijk bestellen.

> Lees meer

Dropplant
Dropplant Agastache foeniculum   7050
Dropplant is een stevige vertakte plant met vierkante stengels en lange blauwpaarse bloemkaarsen. De plant geeft bij kneuzing een sterke geur af. Vlinderplant.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info
Scharlei – Salvia sclarea
Scharlei Salvia sclarea   7820
Scharlei heeft grote harige bladeren. De bloeiwijzen zijn vooral opvallend door de grote violette schutbladeren om de lichtblauwe bloemen. Aromatische bijenplant.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info
Rode zonnehoed – Echinacea purpurea
Rode zonnehoed Echinacea purpurea  7320
Zonnehoed, rood is een geneeskrachtige plant. De grote purperrode blaadjes rond het bolvormig hart zorgen voor een fraai uiterlijk. Geschikt als snijbloem
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info
Grote kaardebol
Grote kaardebol Dipsacus fullonum  7300
Grote kaardebol is een stevige gestekelde plant. De lila bloemetjes bloeien in een krans om het bloeihoofd. Droogbloem. Bijen- en hommelplant.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info
Duizendschoon – Dianthus barbatus
Duizendschoon Dianthus barbatus  7230
Duizendschoon is een ouderwetse, sterke plant met dichte bloemschermen in allerlei kleurencombinaties, wit, roze, rood en purper. Zeer goede snijbloem.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info

Het kweken van meerjarige bloemen

Soms komen de meerjarige bloemen al het eerste jaar in bloei, maar het kan ook zijn dat dit pas vanaf het tweede jaar gebeurt. Dit heeft eigenlijk vooral te maken met de zaaitijd. Het werkt het beste om de zaden eerst op een zaaibed te zaaien, in de lente of de zomer. Wanneer de planten dan een bepaald volume hebben bereikt, kun je ze verplaatsen naar de gewenste standplaats. Of dit in de zon of juist half in de schaduw moet zijn, dat lees je bij de specifieke soort. Hoe hoog je meerjarige bloemen worden, dat verschilt per soort. De dichtheid bij het zaaien speelt hierbij een rol, maar bijvoorbeeld ook de standplaats van de plant. Wij kunnen dan ook slechts een indicatie geven van hoe hoog je bloemen ongeveer worden. Wil je meer informatie over het zaaien van bloemen? Bekijk dan de teelttips over bloemen zaaien.

Meerjarige bloemen zaaien

Wanneer je kiest voor zaden die blauwe, paarse of roze meerjarige bloemen geven, kun je er vaak jaren van genieten. Sommige soorten bloeien twee jaar, wanneer dit zo is vermelden we dit natuurlijk bij het product. Staat er niets bij de zaden die je op het oog hebt? Dan kun je ervan uitgaan dat je te maken hebt met meerjarige bloemsoorten. Tweejarige planten gaan pas bloeien in het tweede jaar. Je kunt ze dus prima in de zomer zaaien.

Bestel zaden voor paarse, roze of blauwe meerjarige bloemen

Bekijk op deze pagina ons assortiment paarse, roze of blauwe meerjarige bloemen. Bij het plaatsen van een bestelling van meer dan € 30,- nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Wanneer je vragen hebt over ons assortiment, of het kweken en/of zaaien van meerjarige bloemen, neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16499 reviews
Kiyoh