BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16404 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Spekboon zaden

De leken zien spekbonen vaak aan voor snijbonen. Het grote verschil is echter dat de spekboon niet de brede, platte peul heeft, die juist zo kenmerkend is voor de snijboon. Je kunt de spekboon eigenlijk zien als een vlezige variant van de sperzieboon. Bij het bereiden kun je dezelfde methodes aanhouden als bij de sperzieboon, het enige waar je rekening mee moet houden is de langere kooktijd van de spekboon. Wil je zelf spekboon kweken, en heb je daar een mooi plekje voor in je moestuin? Bestel de spekboon zaden dan bij De Bolster!

> Lees meer

Stokslaboon Neckargold
Stokslaboon 'Neckargold' Phaseolus vulgaris 1171
Stokslaboon ‘Neckargold’, ook bekend als spekboon, heeft fijne, diepgele en malse peulen. De peulen zijn ca. 23-25 cm. lang. Deze boon is een stevig planttype met een diepe beworteling. Zowel geschikt voor kas- als buitenteelt.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,39
Selecteer een eenheid
> meer info
Stokslaboon Neckarkoningin
Stokslaboon 'Neckarkönigin' – ook wel bekend als spekboon – heeft lange (ca. 20 cm), zeer vlezige peulen die lang mals blijven. Bij voorkeur de boon telen op een beschutte plaats. Zowel geschikt voor kas- als buitenteelt.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,69
Selecteer een eenheid
> meer info

Spekboon kweken

Bij De Bolster vind je verschillende rassen van de spekboon. Deze hebben allemaal eigen kenmerken: het is dus verstandig dat je van tevoren goed de beschrijvingen leest, zodat je zeker weet dat je de juiste keuzes maakt. Een voorbeeld is de spekboon ’Neckargold’. Dit is een stevig, resistent planttype, met diepe beworteling. De ‘Neckargold’ heeft een lange oogstperiode en een hoge opbrengst. Kies voor een zonnige standplaats en houd er rekening mee dat de plant ongeveer 200-250 cm hoog wordt. Meer lezen over het kweken van peulvruchten? Bekijk ook teelttips voor peulvruchten.

Zaaien van spekbonen

Ook bij het zaaien moet je bij ieder ras met andere factoren rekening houden. De spekboon ‘Neckargold’ bijvoorbeeld vereist dat je 4-5 bonen per stok zaait, op een afstand van 75x75 cm. Maak een stabiele constructie, waar de bonen goed op kunnen klimmen. Dit kunnen bamboestokken zijn, maar bijvoorbeeld ook bonenstaken, touwen of andere materialen. Als het maar stabiel blijft, ook bij vollere belasting. De spekboon ‘Neckargold’ zaai je van half mei tot half juni. Lees gerust de beschrijvingen bij onze producten, zodat je precies weet waar je mee te maken kunt krijgen.

Spekboon zaden online bestellen bij De Bolster

Natuurlijk kun je bij De Bolster terecht voor je spekboon zaden. We proberen je op de site zoveel mogelijk uit te leggen over de kweek en de oogst, zodat je direct kunt beginnen wanneer je je zaden thuis hebt ontvangen. Wanneer je bij ons een bestelling plaatst, kan deze vaak al binnen 3 tot 4 werkdagen bij je worden bezorgd. Bestel je zaden met een totale waarde van meer dan € 30,-, dan nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Heb je nog vragen, bijvoorbeeld over ons assortiment of over het kweken van spekbonen? Neem gerust even contact met ons op, we helpen je graag.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16404 reviews
Kiyoh