BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16263 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Basilicum zaden

De meeste basilicumvarianten zijn eenjarige planten die bekend staan om hun geurige bladeren. Het is misschien wel een van de meest bekende kruiden uit de Italiaanse keuken. Maar, vergis je niet, ook in Griekenland en in Azië wordt basilicum veelvuldig gebruikt. In veel Thaise en Vietnamese gerechten is basilicum een onmisbaar ingrediënt. Basilicum wordt in Nederland ook wel koningskruid genoemd. Niet alleen vanwege zijn naam (die in het Oudgrieks koning betekent), maar ook vanwege de rijke smaak die het toevoegt aan je gerechten. Wij gebruiken basilicum vooral in salades, pasta’s en natuurlijk als smaakmaker in verschillende sauzen. Je kunt ook een heerlijke pesto bereiden met verse basilicum of zelf een kruidenmix maken.

> Lees meer

3020 Basilicum Genovese
Basilicum 'Genovese' Ocimum basilicum 3020
Basilicum ‘Genovese’ is een eenjarig, laagblijvend en sterk geurend kruid met middelgroot blad. Dit ras is zeer geschikt ras om pesto mee te maken.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info
Basilicum Rood PRO
Basilicum 'Dark Opal' Ocimum basilicum purpureum 3030
Basilicum ‘Dark Opal’ is een eenjarige, donkerpaarse basilicum met middelgrote bladeren. Je kunt de blaadjes plukken voor direct gebruik en om te drogen.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info
Kaneelbasilicum
Kaneelbasilicum ‘Cinnamon’ is een eenjarige, groen gekleurde variëteit met paarse stengels en middelgrote bladeren.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info
Basilicum Thais
Thaise basilicum Ocimum basilicum 3037
Thaise basilicum is een eenjarig ras en heeft een zoete basilicumsmaak met een vleugje anijs. De planten hebben een donkerpaarse stengel en mooie roze-lila bloemen.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info

Basilicum kweken

Het hebben van een kruidentuin is natuurlijk een must voor jou als moestuinier. Lees onze tips voor je eigen kruidentuin en kies de juiste plek voor je basilicum zaden. Basilicum gedijt goed in warme omstandigheden. Niet zo gek, als je bedenkt dat de plant oorspronkelijk uit de mediterrane streken komt. Kies daarom voor een zonnige, maar liefst wel beschutte plek in je moestuin voor dit kruid. Basilicum kan binnen voorgezaaid worden, maar bij de juiste weersomstandigheden leent dit kruid zich ook goed om direct in de volle grond gezaaid te worden. Basilicum kan absoluut niet tegen vorst en het is daarom belangrijk dat de grond waarin je zaait al een beetje opgewarmd is.

Verzorging

Basilicum zaden hebben behoefte aan veel licht, warmte, voeding en water om te kunnen ontkiemen. De grond mag licht vochtig zijn, maar ga je planten na ontkieming niet teveel water geven, omdat dit kan leiden tot schimmelvorming. Ook is het verstandig je planten te beschermen tegen wind en te hoge temperaturen. Wanneer het kwik boven de 30 graden komt, is het verstandig ze van schaduw te voorzien.

Basilicum zaaien

Het voorzaaien van basilicum zaden doe je het beste in april, waarna je de zaailingen in mei kunt uitplanten. Mei is ook de maand dat je kunt starten met zaaien in de volle grond, zodat je in juli en augustus kunt genieten van een rijke oogst. Neem bij het zaaien van basilicum altijd de instructies op de verpakking in acht.

Water geven en bemesten

Zaai je basilicum zaden in goed doorlatende grond en hou deze licht vochtig. Kies een zonnige plek in je tuin. Zorg voor een zaaiafstand van 20 bij 20 centimeter en zaai eventueel onder glas, om extra warmte voor de plant te creëren. Je kunt je basilicum zaden ook eerst in zaaitrays voorzaaien. Doe hiervoor vier tot acht basilicum zaden in een potje en zorg ervoor dat de bodem goed bemest is. Wanneer het in jouw tuin tijd is voor bemesting? Onze tips helpen jou op weg.

Uitplanten

Je zaden zullen vlot ontkiemen; vaak kun je na een aantal dagen de eerste groene kopjes al zien verschijnen. In mei kun je je zaailingen verplaatsen naar je tuin, wederom naar een zonnige, warme plek. Wanneer je je basilicum zaden hebt voorgezaaid, kun je ze het beste eerst laten afharden, voordat je ze buiten uitplant. Plant na het afharden de jonge planten uit op een afstand van 20 bij 20 centimeter, zodat ze de ruimte hebben om flink te kunnen groeien. Maak gaatjes in de grond, zet de plantjes met de wortels in de grond en dek deze toe met aarde.

Basilicum oogsten

Basilicum oogsten is vrij eenvoudig. Kruiden oogsten doe je voor een vollere plant en natuurlijk om ze te kunnen gebruiken in je gerechten. Wanneer de plant zo’n twintig centimeter hoog is, kun je beginnen met het plukken van de bladeren. Pluk regelmatig de bladeren vanaf de bovenkant van je plant en gebruik deze direct in je sauzen, soepen of andere gerechten. Vergeet ook niet de jongere toppen te gebruiken. Door je plant regelmatig te toppen, voorkom je dat deze in bloei komt. De plant zal daardoor zijn energie richten op het vormen van nieuwe zijscheuten, waardoor de plant groter en voller wordt.

Basilicum zaden bestel je online bij De Bolster

Wil je je eigen basilicum kweken in je tuin of op je balkon? Dan kun je eenvoudig online basilicum zaden bestellen bij De Bolster. We bieden een mooie selectie van biologische basilicum zaden aan. Bestel vandaag nog en start binnen een week met het voorbereiden van jouw kruidentuin. Heb je vragen over basilicum zaden, het telen van basilicum of heb je een vraag over ons uitgebreide assortiment? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16263 reviews
Kiyoh