BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16484 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Tuinkers zaden

Jonge tuinkers blaadjes zijn niet alleen gezond, maar ook nog eens bijzonder smakelijk! Tuinkers dient als heerlijke toevoeging aan een enorme hoeveelheid gerechten. Je kunt de tuinkers verwerken in salades, in een roerei, in de soep, op een broodje: je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. En het mooiste is? Tuinkers kweek je gemakkelijk zelf, het hele jaar door. Op deze pagina bestel je gemakkelijk de tuinkers zaden die je nodig hebt.

> Lees meer

Tuinkers PRO
Tuinkers 'Cressida' Lepidium sativum 1980
Tuinkers kiemt en groeit snel dus met regelmatige tussenpozen zaaien. De jonge kiemblaadjes zijn door hun pittige smaak zeer geschikt met andere rauwkost. Ook geschikt voor een babyleaf teelt.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info

Tuinkers kweken

Het leuke aan tuinkers zaden is eigenlijk dat je bijzonder weinig nodig hebt om ze te kweken. Je kunt het hele jaar door tuinkers kweken in een bakje op de vensterbank, maar je kunt ze vanaf maart ook buiten een plekje geven in je moestuin. Zoals gezegd heeft tuinkers weinig nodig. Aarde en potgrond gebruik je als je de kiemen meer voedingsstoffen wil geven en als je de opbrengst per zaadje wil vergroten. Binnen kun je echter prima uit de voeten met een kweek- of kiemschaaltje, voldoende vocht en eventueel wat keukenpapier zodat de tuinkers voldoende grip heeft. Vanwege de temperaturen groeit tuinkers binnen over het algemeen sneller dan buiten, maar buiten is de kans op een ruimere opbrengst weer groter. Wil je meer lezen? Bekijk dan ook eens onze teelttips voor blad- en stengelgewassen!

Zaaien van tuinkers

Omdat tuinkers bijzonder snel groeit, raden we je aan om met tussenpozen te zaaien. Je kunt buiten bijvoorbeeld iedere week een nieuw vlak zaaien, zodat je continu voorzien bent van verse tuinkers maar niet steeds te veel hebt. Hanteer een rijafstand van 10 centimeter, zodat je zeker weet dat je plantjes alle ruimte krijgen. Met ieder zakje tuinkers zaden dat je koopt, kun je ongeveer 2 vierkante meter grond voorzien van tuinkers.

Tuinkers zaden bestellen bij De Bolster

Wil je op korte termijn al gerechten kunnen maken met zelfgekweekte tuinkers? Of ben je op zoek naar een gewas dat snel groeit, zodat je je kinderen of leerlingen kunt laten zien hoe leuk het is om zelf iets te kweken? Bestel dan eenvoudig en snel je tuinkers zaden bij De Bolster. Je ontvangt je bestelling dan al binnen 3 tot 4 werkdagen in huis. Bestel je producten ter waarde van € 30,- of meer, dan nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Heb je vragen over het bestellen, of over ons assortiment? Neem dan gerust even contact met ons op!

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16484 reviews
Kiyoh