BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Sugar snaps zaden

Sugar snaps behoren tot de peulvruchten. Sugar snaps hebben een zoete smaak en zijn lekker knapperig. Ideaal voor gerechten uit de Aziatische keuken bijvoorbeeld! Je kunt ze koken, roerbakken, stoven of gewoon rauw eten. In ons assortiment vind je twee rassen van de sugar snap: ‘Lusaka’ en ‘Nairobi’. Beide rassen zijn vrijwel geheel draadloos op het moment van plukken, waardoor je er goed van kunt genieten. Biologische sugar snap zaden bestel je eenvoudig online bij De Bolster.

> Lees meer

Sugar Snap Lusaka
Sugar snap ‘Lusaka’ is een ras met kort stro en kan vrij over de grond groeien, al maakt enige gewasondersteuning het plukken gemakkelijker. Lusaka is in jong stadium vrijwel zonder draad, en dus lekker te eten. Resistent tegen echte meeldauw.
> meer info
Selecteer een eenheid
Tijdelijk niet leverbaar
> meer info
Sugar Snap Nairobi
Sugar snap ‘Nairobi’ geeft mooie peulen van ongeveer 8,5 cm lengte en 1,5 cm breed. De peulkleur is donkergroen. In het plukstadium zijn de peulen vrijwel geheel draadloos. Resistent tegen echte meeldauw.
> meer info
€ 3,99
Op voorraad
Levering 1-2 werkdagen
Selecteer een eenheid
> meer info

Sugar snaps kweken

Sugar snaps kun je het best verbouwen op een type grond dat niet te lang nat blijft. Als de grond te vochtig is, kunnen de bladeren geel gaan kleuren. Zorg er ook voor dat sugar snaps een zonnige plek krijgen in je moestuin. De bloemen die uiteindelijk de sugar snaps gaan vormen, zijn wit van kleur. Wist je dat je deze ook kunt eten? De ‘Nairobi’ wordt zo’n 60-80 cm hoog, de ‘Lusaka’ is over het algemeen iets kleiner met 40-60 cm.

Sugar snaps zijn van nature klimmers (ook wel rijspeulen genoemd). Vooral het ras 'Nairobi' kan geduderende de teelt wel wat ondersteuning gebruiken. Het ras 'Lusaka' kan zowel met of zonder ondersteuning worden geteeld. Wil je meer lezen over het kweken van sugar snaps? Lees dan ook de teelttips voor peulvruchten of de tips voor sugar snaps!

Sugar snaps zaaien

Sugar snaps kun je al in februari binnen voorzaaien. Ga je ze in de vollegrond zaaien, doe dit bij zowel ‘Nairobi’ als 'Lusaka' in maart en april. Beide rassen zaai je op 2 á 3 cm diep en 3 cm in de rij. Als je geen extra maatregelen neemt om de planten steun te geven, kun je een rijafstand aanhouden van 50 cm. Zaai je langs gaas of rijshout, dan kun je uitgaan van 80 cm rijafstand. Sugar snaps oogst als je als de peul ongeveer 1,5 cm dik en ongeveer 8 cm lang is. Als je ze veel groter laat worden, zullen ze taaier zijn. Wil je ze invriezen? Blancheer ze dan eerst ongeveer drie minuten in kokend water, en laat ze dan snel afkoelen in koud water. Daarna kun je ze in de vriezer doen.

Sugar snaps zaden online bestellen bij De Bolster

Als je online je biologische sugar snaps zaden bij De Bolster bestelt, kun je altijd rekenen op een snelle en voordelige verzending. Plaats je een order ter waarde van meer dan 20 euro? Dan betaal je bij ons geen verzendkosten. Neem gerust contact als je vragen hebt over sugar snap zaden of over het kweken van sugar snaps. We helpen je graag verder.

9,4
Bekijk alle 8630 reviews