Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Kiemgroenten

Kiemgroenten zijn eigenlijk gewoon plantjes, maar dan in heel jong stadium. Deze plantjes worden binnen een paar dagen uit zaad gekweekt. Onze biologische kiemgroenten bevatten talloze vitamines en mineralen in zeer geconcentreerde vorm. En het beste nieuws? Er is maar weinig nodig om deze kiemgroenten zelf te kweken! De meeste soorten hebben namelijk niet eens grond nodig, maar alleen water. Bekijk op deze pagina ons ruime assortiment, waarin je bijvoorbeeld basilicumkers, alfalfa en Chinese bieslook vindt. Kiemgroenten zijn niet alleen een heerlijke toevoeging aan je gerecht, maar het is ook nog eens hartstikke leuk en leerzaam om de teelt te volgen met je kinderen!

> Lees meer

kiemschaaltje
Kiemgroente alfalfa
Kiemgroente basilicumkers
Kiemgroente broccolikers
Kiemgroente Chinese Bieslook
Kiemgroente Fenegriek
Kiemgroente mosterdkers
Kiemgroente raapsteel
Kiemgroente radijskers
Kiemgroente rode kool
Kiemgroente rucolakers
Kiemgroente Tuinkers

Kiemgroenten kweken

Zoals gezegd heb je geen grond nodig om kiemgroenten te kweken. Je zet simpelweg een kiemschaaltje in de vensterbank. Strooi een dun laagje zaadjes op het rooster van het kiemschaaltje. Vul het schaaltje dan met water, tot net onder het rooster. Om te voorkomen dat de zaadjes van de kiemen aan het rooster blijven plakken, kun je het schaaltje beter een dag of drie op een donkere plek neerzetten. Daarbij moet je wel elke dag het waterniveau aanvullen. Zet het schaaltje daarna in het licht, maar niet in de volle zon. Wil je meer informatie over het kweken van kiemgroenten? Bekijk dan ook de teelttips voor kiemgroenten.

Zaden voor kiemgroenten bestellen bij De Bolster

De meeste kiemgroenten zijn binnen 5 tot 10 dagen al klaar voor consumptie. Je kunt ze het beste met een mesje of schaartje boven het rooster afsnijden of afknippen. Je hoeft ze vervolgens niet te wassen: ze zijn direct klaar voor gebruik. Bekijk ons uitgebreide assortiment voor een breed scala aan verschillende kiemgroenten. Welke zaden je bij ons ook bestelt, deze zijn altijd GMO-vrij en 100 procent biologisch. In de meeste gevallen is je bestelling al binnen 1 tot 2 werkdagen in huis. Koop je producten met een totale waarde van meer dan 20 euro? Dan nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt, bijvoorbeeld over ons assortiment of over het kweken van kiemgroenten.