BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16499 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Knolselderij zaden

Wanneer je knolselderij kweekt, kun je bij de oogst voornamelijk de knol opeten. Dit is een aanrader om in erwtensoep te verwerken, erg lekker! De smaak van de kleine knollen is veel sterker dan de knolselderij die je in de supermarkt kunt krijgen. Naast de knol zou je het blad ook kunnen eten, maar houd daarbij wel in je achterhoofd dat de planten via het blad voeding opnemen, zodat de knol kan groeien. Oogst dus niet teveel bladeren tijdens de groei. Mocht je zelf biologische knolselderij willen kweken, bekijk dan hieronder ons actuele assortiment.

> Lees meer

Knolselderij Balena F1 – Apium graveolens PRO
Knolselderij 'Balena F1' heeft gezond, sterk opgaand blad en een snel rijpende knol met mooi vast, wit vruchtvlees. Dit ras is sterk tegen schot en erg goed bestand tegen kou.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,99
Selecteer een eenheid
> meer info
1412 Knolselderij Monarch PRO
Knolselderij ‘Monarch' is een betrouwbaar ras dat zich al meer dan 40 jaar heeft bewezen. De grote knollen zijn van binnen mooi wit, en hebben een delicate, nootachtige smaak.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Knolselderij Roem van Zwijndrecht
Knolselderij ‘Roem van Zwijndrecht’ vormt een knol met een diameter van zo’n tien cm en is kleiner dan de meest voorkomende knolselderij.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info

Knolselderij kweken

Bij De Bolster kun je goed terecht voor zaden voor de knolselderij ‘Roem van Zwijndrecht’. Dit ras heeft een lange groeiperiode, en de plant moet juist in het eindstadium over voldoende voedingsstoffen kunnen beschikken. In dat stadium moet de groei van de knol namelijk plaatsvinden. Dit betekent dat er een krachtige, humeuze grond nodig is. Daarnaast werkt een schepje compost in het plantgat erg goed. De gewenste standplaats is in de zon of half in de schaduw. Je kunt het beste zo laat mogelijk oogsten, als de plant zo’n 30-50 centimeter hoog is. Wil je meer informatie over het kweken van dit soort gewassen? Bekijk dan ook onze teelttips voor wortel- en knolgewassen.

Zaaien van knolselderij

Aangezien de knolselderij veel tijd nodig heeft om een knol te vormen, kun je het beste zo vroeg mogelijk zaaien. Voorzaaien doe je in maart in een bakje op een warme plaats van ongeveer 20 graden. Na een maand is het tijd om ze in potjes te verspenen, of ze op een wachtbed te zetten in de kas of in een platte bank. Vervolgens kun je ze vanaf de tweede helft van mei in de vollegrond uitplanten op 50x40 cm.

Knolselderij zaden online bestellen bij De Bolster

Bij De Bolster bestel je altijd eenvoudig en voordelig biologische knolselderij zaden. Daarnaast krijg je te maken met aantrekkelijke verzendkosten. Plaats je een bestelling met een totale waarde van meer dan € 30,-? Dan zijn de verzendkosten gratis. Binnen 3 tot 4 werkdagen ontvang je de zaden meestal al in huis. Heb je vragen over de knolselderij zaden, of over de teelt? Neem gerust eens contact met ons op, we helpen je graag.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16499 reviews
Kiyoh