Vanwege hoogseizoensdrukte: dagelijkse telefonische bereikbaarheid tot 15.00 uur. Voor vragen, mail ons: info@bolster.nl  Bedankt!

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16241 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Mais zaden

Mais behoort tot de grassenfamilie en komt oorspronkelijk uit Mexico. We zien mais dan ook vaak terug in Mexicaanse gerechten.Verwerk de mais in een wrap, samen met bijvoorbeeld gehakt, bonen en andere groenten, en je hebt deze heerlijke Mexicaanse smaak te pakken. Mais wordt al duizenden jaren gegeten en is nog steeds een van de meest geproduceerde gewassen ter wereld. De mais zaden die wij aanbieden, zijn zaden om suikermais en popcornmais mee te kweken. Suikermais is heel geschikt om in verschillende gerechten te verwerken of als lekker zoet bijgerecht op de barbecue. Popcornmais, de naam zegt het al, is door het hoge zetmeelgehalte de perfecte mais om te drogen en daarna te poffen.

> Lees meer

Popcornmais Cinema NIEUW !
Popcornmais 'Cinema' is de ideale mais om zelf te telen voor heerlijke popcorn.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Suikermais My Fair Lady F1 PRO
Suikermais 'My Fair Lady' is een productief, tweekleurig hybride-ras. Vormt slanke kolven (lengte 18-20 cm). De maiskorrels hebben een zachte textuur en een zeer zoete smaak.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,69
Selecteer een eenheid
> meer info
Suikermais Golden Bantam
Suikermais 'Golden Bantam' is een heerlijke zoete suikermais. Te zware bemesting resulteert in minder zoete maiskolven. Voor het beste resultaat is het belangrijk om de kolven op tijd te oogsten en direct te consumeren. 
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info

Mais kweken

Mais kweken kan uitstekend op kleigrond, maar mais ontwikkelt zich ook goed op zandgrond. Hou bij het uitplanten van mais rekening met een afstand van zo’n 75 bij 20 cm tussen de planten. Omdat mais een windbestuiver is en bestuiving van essentieel belang is voor een succesvolle oogst, kun je de planten het beste in een blokpatroon plaatsen. Hoewel mais graag in de zon staat en warmte nodig heeft om tot volle wasdom te komen, is het belangrijk de grond van voldoende water te voorzien. Zorg er wel voor dat het water makkelijk weg kan komen, want bij overmatig bewateren kunnen de maiskorrels beschadigen. Let er ook op dat mais wel graag wat bemesting heeft, maar dat je hier niet in overdrijft. Zeker bij suikermais kan een te zware bemesting ervoor zorgen dat de kolven minder zoet zijn. Breek tijdens de groei van de maisplanten de zijscheuten onderaan de hoofdstengel af. Hierdoor gaat alle energie van de plant naar de hoofdstengel en de daarop aanwezige kolven.

Mais zaaien

Mais heeft zijn roots in Midden-Amerika liggen en daarom is het goed om te weten dat mais zaden warmte nodig hebben om te kunnen ontkiemen. Je kunt mais zaden eind maart, begin april onder glas voorzaaien, in een bakje of in potjes. De mais zaden kiemen bij een temperatuur tussen de 15 tot 20 graden. Popcornmais kun je ook in mei nog voorzaaien. Popcornmais heeft namelijk een langere teeltduur, waardoor je pas half mei de eerste planten in de volle grond kunt zetten. Suikermais kun je eind april al verspenen naar de volle grond. Wil je liever meteen in de volle grond mais zaaien? Dan kan dit vanaf het moment dat vorst geen kans meer krijgt, dus ongeveer vanaf half mei. Het oogsten van mais kan wanneer de pluimen op de kolven bruin worden en indrogen. Suikermais moet je zo snel mogelijk na de oogst opeten, maar popcornmais moet natuurlijk nog drogen voordat je je eigen popcorn kunt maken.

Mais zaden online bestellen bij De Bolster

Ben je van plan om zelf mais te kweken? Bekijk dan op deze pagina ons actuele aanbod van mais zaden en plaats vandaag nog je bestelling voor popcornmais, suikermais of andere gewassen. Wij zorgen ervoor dat de zaden al binnen 3 tot 4 werkdagen bij je thuis worden afgeleverd. Mocht je producten met een totale waarde van meer dan € 30,- bestellen, dan nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Voor vragen over ons assortiment of de teelt van mais zaden, kun je altijd contact met ons opnemen.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16241 reviews
Kiyoh