BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16409 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Spruitkool zaden

Spruitkool is de kool waarvan de okselknoppen gegeten worden: de zogenaamde spruitjes. De karakteristieke smaak zorgt ervoor dat kinderen soms niet kunnen wennen aan de groente, maar door ze te combineren met andere smaken kun je er verrassend lekkere gerechten mee maken. Spruitjes worden in Nederland het meest gegeten in de herfst en de winter, bijvoorbeeld in een stamppot of roerbakgerecht. In het assortiment van De Bolster vind je onder andere spruitkool 'Groninger', een oud landras met veel variatie. Wil je zelf spruitjes gaan kweken? Bestel bij De Bolster dan de spruitkool zaden die je nodig hebt!

> Lees meer

Spruitkool Irene F1 PRO
Spruitkool 'Irene F1' Brassica oleracea 1581
Spruitkool 'Irene F1' is een vroeg ras. Productief met een milde smaak. Ronde spruit met een goede houdbaarheid. Hoge schiettolerantie.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Spruitkool Hemera F1 PRO
Spruitkool 'Hemera F1' is een winterras met een goede vorstbestendigheid. De korte, stevige planten vormen mooie spruitjes die niet gevoelig zijn voor paarsverkleuring.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Spruitkool Groninger
Spruitkool 'Groninger' Brassica oleracea 1580
Spruitkool ‘Groninger’ is een oud landras met veel variatie. De spruitjes die niet mooi gesloten zijn, kunnen gebruikt worden voor de stamppot.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info

Spruitkool kweken

Bij het kweken van spruitkool zorg je voor een voedzame grond, die voldoende vocht vasthoudt maar ook weer niet heel nat is. Denk bijvoorbeeld aan een lichte kleigrond. Kies een standplaats in de zon/halfschaduw, en houd er rekening mee dat je spruitkolen ongeveer 40 tot 60 centimeter hoog kunnen worden. Net als veel andere koolsoorten is spruitkool erg geliefd bij vogels (en andere dieren), zorg er dus voor dat je een net over de kolen spant. Wil je meer weten over het kweken van dit soort gewassen? Bekijk dan ook eens de teelttips voor koolgewassen.

Zaaien van spruitkool

Natuurlijk zijn er verschillende rassen als het gaat om spruitkool. De spruitkool 'Groninger' uit ons assortiment zaai je tussen half april en uiterlijk half mei op een zaaibed, waarbij je ze eind mei tot begin juli uitplant op 60x50 cm. Zorg ervoor dat je bij het uitplanten voorzichtig omgaat met de worteltjes, en ze zo min mogelijk beschadigt. Eén pakje spruitkool zaden van De Bolster geeft je voldoende zaadjes om ongeveer 30 vierkante meter grond te bewerken.

Spruitkool zaden bestellen bij De Bolster

Zelf spruitjes kweken voor in je gerechten? Geen probleem, als je koopt bij De Bolster! Bij elk product vermelden wij belangrijke informatie over het kweken en zaaien. Daarnaast vind je in de teelttips nog aanvullende informatie per soort gewas. Binnen 3 tot 4 werkdagen kan jouw bestelling al in huis zijn! Bovendien nemen wij de verzendkosten voor onze rekening als je bij ons een bestelling plaatst ter waarde van meer dan € 30,-. Heb je vragen over het verzenden, of over de producten zelf? Neem gerust even contact met ons op.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16409 reviews
Kiyoh