Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Groenbemesters

De kwaliteit van je grond is een zeer belangrijke factor voor een gezonde en geslaagde teelt in de moestuin. Het is daarom belangrijk om goed voor de grond te zorgen. Dit kunt je doen door groenbemesters in het najaar te telen. Ze worden over het algemeen na het hoofdgewas gezaaid en zorgen voor een betere bodemstructuur, houden het organische stofgehalte op peil en zorgen voor het vastleggen van stikstof. We vertellen je graag hoe je het beste met deze groenbemesters om kunt gaan.

> Lees meer

Groenbemesters Blauwe lupine
Groenbemesters Boekweit
Groenbemesters Gele mosterd
Groenbemesters Incarnaatklaver
Groenbemesters Japanse haver
Groenbemesters Phacelia
Groenbemesters Serradella
Groenbemesters Winterrogge

Groenbemesters kweken

Over het algemeen wordt zwaardere grond in het najaar of de winterperiode omgespit en lichtere grond in het voorjaar. Bij je keuze voor een groenbemester is het dus goed om te bedenken in welke tijd je de moestuin gaat omspitten. Wanneer een groenbemester de hele winter moet blijven staan, ben je beperkter in keuze, omdat een wintervaste groenbemester in dit geval gewenst is. Je kunt dan kiezen voor winterrogge. Bekijk voor meer informatie over het kweken van groenbemesters ook onze teelttips voor groenbemesters.

Zaaien van groenbemesters

Wil je stikstof uit de lucht binden en vastleggen voor volgend jaar? Zaai dan een vlinderbloemige groenbemester, zoals blauwe lupine en incarnaatklaver. Voor het toevoegen van organische stof aan de bodem, raden we je aan om winterrogge of Japanse haver te zaaien en voor het onderdrukken van onkruid kun je het beste gele mosterd zaaien. Wil je een groenbemester die bijen aantrekt? Zaai dan Phacelia of incarnaatklaver. Niet alle groenbemesters kunt je het hele jaar door zaaien:

  • Serradella en boekweit zaai je alleen in het voorjaar
  • Blauwe lupine kan niet later dan juli gezaaid worden, omdat het risico op een misoogst dan groter wordt
  • Phacelia kun je zaaien tot en met augustus
  • Incarnaatklaver en Japanse haver kun je zaaien tot en met september
  • Gele mosterd en winterrogge zaai je van augustus tot en met oktober

Groenbemester zaden bestellen bij De Bolster

Het bestellen van biologische groenbemester zaden is zo gedaan! Selecteer op deze pagina hoeveel je wilt bestellen, en plaats het product in je winkelwagentje. Bij bestellingen boven de 20 euro betalen wij de verzendkosten voor je. We leveren uit eigen voorraad, wat betekent dat je de zaden al binnen 1 tot 2 werkdagen thuis ontvangt. Mocht je nog vragen hebben over ons assortiment, neem dan gerust eens contact met ons op.