BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Winterwortel 'Flakkée 2'

2070

Winterwortel Flakkeese 2
€ 2,99
Op voorraad
Levering 3-4 werkdagen
Selecteer een eenheid

Binnen enkele werkdagen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

100% biologische zaden

Productbeschrijving

Winterwortel 'Flakkée 2' zijn grote oranje wortelen en vormt een groot gewas. De wortelen zijn lekker zoet en kan uitstekend bewaard worden na oogst.

Winterwortel kan je alleen in de maanden april en mei zaaien.Zaai de zaden direct in de grond. Het liefst op verhoogde ruggen.. Zorg dat de grond mooi losgemaakt is. Hoe fijner de grond, hoe beter de wortel recht en lang kan groeien. Hanteer een rijafstand van 20 cm. De zaden zaai je tussen je vingers achter elkaar in rijtjes uit. Wanneer de plantjes opkomen dun je uit naar een plantafstand van 20x5 cm. Afhankelijk van de gewenste worteldikte kan er ook een ruimere of dichtere plantafstand aangehouden worden. Bij een ruimere plantafstand tussen de wortelen zullen de wortels sneller groeien en hebben de wortels meer ruimte om uit te groeien tot dikkere wortelen. Een kleinere plantafstand zorgt voor dunnere wortelen.

Problemen met de wortelvlieg zijn het best oplosbaar met insectengaas; vrij snel na opkomst afdekken. Een eenvoudig framewerk/kooi werkt het best om de wortelvlieg te weren.

In oktober en november kunnen de wortels worden geoogst. De wortels koel bewaren, zand voorkomt uitdroging. Laat je niet verrassen door muizen.

Extra informatie
Teelt in vollegrond
jfmamjjasond
rechtstr. zaaien
oogsten
Overige specificaties
Inhoud kleinverpakking    :   6 gram (voor min. 18 m2)
Aantal zaden per gram    :   900 zaden
Plantafstand    :   20x5 cm
Planthoogte    :   30-40 cm
Standplaats    :   zon-halfschaduw
Productdetail inleiding    :   Flakkée 2' is een winterwortel die na oogst goed bewaard kan worden. 'Flakkée 2' vormt een groot gewas met grote, lekker zoete wortels. Alleen in de maanden april en mei te zaaien. Eén zakje is voor circa 18m2, en de plantafstand bedraagt 20x5 cm.
9,4
Bekijk alle 9223 reviews