BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Wortelpeterselie 'Halflange'

3210

Wortelpeterselie
€ 2,69
Op voorraad
Levering 3-4 werkdagen
Selecteer een eenheid

Binnen enkele werkdagen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

100% biologische zaden

Productbeschrijving

Wortelpeterselie is een variëteit van peterselie waarvan behalve het gladde, donkergroene blad ook de verdikte penwortel gegeten kan worden. Het verse blad wordt gebruikt als toekruid voor vele gerechten zoals soep en wortelen. De penwortels kunnen worden gebruikt voor het kruiden van gerechten of puur als groente worden gegeten. Misschien een overbodige opmerking: eerst het blad gebruiken en dan de wortel, en niet andersom.

Wortelpeterselie kan al in maart gezaaid worden, maar de kiemingsduur is dan wel lang. Bij hogere bodemtemperaturen verloopt de kieming aanmerkelijk sneller. Een rijafstand van 30 cm aanhouden en in de rij uitdunnen op 1 cm. Omdat voortdurend hergroei plaatsvindt kan men maandenlang van dezelfde planten snijden. Het verse blad kan in diverse gerechten gebruikt worden. Hoogte ongeveer 25 cm. De wortels zijn niet winterhard, beschutting geven of inkuilen.

Extra informatie
Teelt onder glas
jfmamjjasond
rechtstr. zaaien
oogsten
Teelt in vollegrond
jfmamjjasond
rechtstr. zaaien
oogsten
Overige specificaties
Inhoud kleinverpakking    :   2 gram (voor min. 8 m2)
Aantal zaden per gram    :   750 zaden
Plantafstand    :   30x2 cm
Planthoogte    :   15-35 cm
Standplaats    :   zon
Productdetail inleiding    :   Wortelpeterselie heeft zijn naam te danken aan het feit dat behalve het blad ook de verdikte penwortel gegeten kan worden. De plant vormt gladde en donkergroene bladeren. De wortels zijn niet winterhard. Eén zakje is voor circa 8m2, en de plantafstand bedraagt 30x2 cm.
9,4
Bekijk alle 9373 reviews