BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,3/10 op basis van 13279 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen
Wortelpeterselie

Wortelpeterselie 'Halflange'

Petroselinum crisum

3210

Wortelpeterselie heeft zijn naam te danken aan dat behalve het blad ook de verdikte penwortel gegeten kan worden. De plant vormt gladde en donkergroene bladeren. De wortels zijn niet winterhard. Eén zakje is voor circa 8m2, en de plantafstand bedraagt 30x2 cm.

Lees volledige productomschrijving

Aantal

Verpakking

€ 2,69
Selecteer een eenheid
Geleverd binnen 3-4 werkdagen
Altijd deskundig advies
Gratis verzending vanaf €25,-
Productbeschrijving

Wortelpeterselie is een variëteit van peterselie waarvan behalve het gladde, donkergroene blad ook de verdikte penwortel gegeten kan worden. Het verse blad wordt gebruikt als toekruid voor vele gerechten zoals soep en wortelen. De penwortels kunnen worden gebruikt voor het kruiden van gerechten of puur als groente worden gegeten. Misschien een overbodige opmerking: eerst het blad gebruiken en dan de wortel, en niet andersom.

Wortelpeterselie kan al in maart gezaaid worden, maar de kiemingsduur is dan wel lang. Bij hogere bodemtemperaturen verloopt de kieming aanmerkelijk sneller. Een rijafstand van 30 cm aanhouden en in de rij uitdunnen  op 1 cm. Omdat voortdurend hergroei plaatsvindt kan men maandenlang van dezelfde planten snijden. Het verse blad kan in diverse gerechten gebruikt worden. Hoogte ongeveer 25 cm. De wortels zijn niet winterhard, beschutting geven of inkuilen.

Zaai instructies
Inhoud kleinverpakking    :   2 gram (voor min. 8 m2)
Gewicht zaden    :   750 zaden per gram
Plantafstand    :   30x2 cm
Standplaats    :   zon
Planthoogte    :   15-35 cm
Veilig betalen
9,3
Bekijk alle 13279 reviews
Kiyoh