BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen
Zomerwortel Amsterdamse Bak 2

Zomerwortel 'Amsterdamse Bak 2'

Daucus carota sativus

2055

Amsterdamse Bak 2' is een mooie, dunne zomerwortel. Deze bospeen met lekkere smaak zaai je op verhoogde ruggen in de grond. Maak de grond goed los, zodat de wortel mooi lang en recht kan groeien. Eén zakje is voor circa 18m2, en de plantafstand bedraagt 20x3 cm.

Lees volledige productbeschrijving

Aantal

Verpakking

€ 2,99
Selecteer een eenheid
Geleverd binnen 3-4 werkdagen
Altijd deskundig advies
Gratis verzending vanaf € 30,-
Productbeschrijving

Zomerwortel ‘Amsterdamse Bak 2’ is een mooie, dunne, cilindrische bospeen met een lekkere smaak. De naam refereert naar de broeibakken waarin de wortels vroeger werden gezaaid. Het is een vroege zomerwortel voor zaai in de volle grond. Zaai je onder glas, dan kun je in het vroege voorjaar beginnen met zaaien.

Zaai de zaden direct in de grond. Het liefst op verhoogde ruggen.. Zorg dat de grond mooi losgemaakt is. Hoe fijner de grond, hoe beter de wortel recht en lang kan groeien. Hanteer een rijafstand van 20 cm. De zaden zaai je tussen je vingers achter elkaar in rijtjes uit. Wanneer de plantjes opkomen dun je uit naar een plantafstand van 20x3 cm. Afhankelijk van de gewenste worteldikte kan er ook een ruimere of dichtere plantafstand aangehouden worden. Bij een ruimere plantafstand tussen de wortelen zullen de wortels sneller groeien en hebben de wortels meer ruimte om uit te groeien tot dikkere wortelen. Een kleinere plantafstand zorgt voor dunnere wortelen.

Problemen met de wortelvlieg zijn het best oplosbaar met insectengaas; vrij snel na opkomst afdekken. Een eenvoudig framewerk/kooi werkt het best om de wortelvlieg te weren.

Extra informatie
Standplaats    :   Zon/halfschaduw
Zaadtype    :   Zaadvast ras
Zaadgewicht (indicatie)    :   900 zaden per gram
Plantafstand    :   20x3 cm
Planthoogte    :   30-40 cm
EAN-code    :   8717202605644
Formaat zakje    :   75x123 mm
Inhoud zakje    :   6 gram (voor min. 18 m2)
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh