BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Afscheid van papieren catalogus

Na 45 mooie jaren sluiten we het hoofdstuk ‘papieren catalogus’ af. In de loop van de tijd is de bekende bestelgids van De Bolster uitgegroeid tot een geliefd naslagwerk, en hebben we veel telers in Nederland, België en ver daarbuiten mogen bereiken en inspireren met onze biologische zaden voor een succesvolle en gezonde teelt. De laatste jaren gebruiken steeds meer tuinders en moestuiniers de website www.bolster.nl als hun bron van informatie.

Waar tot een paar jaar terug veel zaden nog besteld werden met een papieren formulier, zien we bij De Bolster een sterke verschuiving naar online. Daarom nemen we afscheid van onze jaarlijkse catalogus. “Een emotioneel, maar rationeel besluit” aldus Frank Vosselman, Algemeen Directeur van De Bolster. “Maar aan alles komt een eind. De papieren bestelgids past niet meer in het huidige tijdsbeeld en ook niet bij ons streven om meer duurzaam en digitaal te worden. Klanten oriënteren zich tegenwoordig heel anders dan in onze beginjaren. Toen ontvingen we nog handgeschreven brieven en bestelformulieren over de fax. De laatste 5 jaar is ‘e-commerce’ voor De Bolster heel erg belangrijk geworden. Hierdoor kunnen we klanten snel en accuraat bedienen.”
 

Duurzaamheid

De Bolster werkt aan 100% biologische zaden voor toekomstbestendige landbouw. Gezond voor de makers, voor de eters en voor de planeet. Vanuit onze zorg voor de aarde willen we ook concrete stappen zetten op het gebied van duurzaamheid en waar mogelijk onze afdruk verminderen. Daarom waren we al overgestapt op 100% gerecycled papier, dat minder belastend is voor de planeet. Door geen jaarlijkse bestelgids meer te maken hebben we nog een stap gezet in duurzaamheid.
 

Nog enkele exemplaren!

We hebben nog een beperkte hoeveelheid brochures uit seizoen 2023 over. Hoewel het assortiment inmiddels iets veranderd is, kan de brochure wellicht dienen als naslagwerk. Klik hier om een gratis exemplaar aan te vragen.
 

Wil je direct bladeren en inspiratie opdoen? Bekijk hiervoor de online versie van De Bolster catalogus editie 2023.