BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16409 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Andijvie oogsten

Andijvie kweek je voor het blad, dat je zowel rauw als gestoofd kunt eten. Wanneer je andijvie vergelijkt met kropsla, dan is het blad van andijvie dikker en steviger, de smaak bitterder en licht boterachtig. In Nederland wordt andijvie meestal als stamppot gegeten, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om deze groente in een gerecht te verwerken.
 

> Bestel nu biologische andijvie zaden
 

Hoe en wanneer oogst je andijvie?

Na het zaaien duurt het ongeveer drie tot vier maanden voordat er een volledige grote biologische krop andijvie in je moestuin staat. De groeiduur hangt sterk af van de weersomstandigheden: de krop groeit minder snel bij wat lagere temperaturen. Oogst andijvie door de krop vlak boven de grond af te snijden, en maak deze goed schoon. Er kunnen namelijk kleine slakken in verstopt zitten. Verwijder eventueel de oudere, versleten bladeren die aan de buitenkant zitten.
 

Bewaren

Als het niet te hard vriest kan andijvie even ter plaatse blijven staan, omdat het redelijk wat nachtvorst kan verdragen. Bij aankondiging van strenge vorst kun je overwegen om de andijvie te rooien en verplaatsen naar een vorstvrije plek, waar de andijvie heel langzaam kan doorgroeien. Dit doe je door het gewas met een aanhangende kluit onder glas te planten, of door de kroppen (zonder kluit) omgekeerd op een stenen vloer te leggen. Je kunt andijvie ook invriezen. Ervaring leert dat krulandijvie zich hier niet goed voor leent.
 

Recepten

Aangezien de meeste mensen andijvie gebruiken voor het maken van een andijviestamppot, mag dit klassieke recept daarvan niet ontbreken. Daarnaast zijn er ook zeker andere opties om andijvie lekker te laten smaken. Probeer deze pasta met andijvie en kip of deze lasagne met andijvie en gehakt eens.
 

Biologische andijvie zaden bestellen

Heb je vragen over onze andijvie zaden? Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen je zo goed mogelijk helpen met het beantwoorden van je vragen. Bekijk onze biologische andijvie zaden en plaats vandaag nog jouw bestelling online.
 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16409 reviews
Kiyoh