BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16409 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Augurken telen

Samen met de komkommer behoort de augurk tot de Cucumis sativus. Het verschil ten opzichte van komkommers is dat augurken kleiner zijn, omdat ze jonger geplukt worden. Vers worden augurken bijna niet gegeten. We kennen de augurk dan ook uit de supermarkt wanneer deze in het zuur of zoetzuur zijn opgelegd. In dat geval is de augurk erg populair in Nederland als hapje. In onze webshop kun je de augurk ‘Hokus’ bestellen. Dit is ras kun je zowel in kas (langs een touw of draad) als in de vollegrond kunt telen, op een beschutte plek met voldoende bemesting.
 

> Bestel nu biologische augurk zaden
 

Zaaien en planten

Vanaf eind april kun je augurken voorzaaien in potten of in een bak. Wanneer het warm genoeg is kun je vanaf half mei ter plaatse zaaien, met een plantafstand van 150 x 40 cm. De ranken kun je terugleiden of snoeien om het gewas in toom te houden. Wanneer je een zakje van onze augurk zaden bestelt, heb je daarmee voldoende voor ongeveer 20 vierkante meter tuin.
 

Standplaats

Augurken dienen uit de wind te staan. Om dit te realiseren kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat ze aan de windzijde worden beschermd door een gewas dat snel groeit, zoals mais.
 

Bemesting

Het belangrijkste voor augurken is dat de structuur en vochtvoorziening goed zijn. In dat geval kan dit gewas op elke grond groeien. Daarnaast moet er voldoende organische stof aanwezig zijn in de bodem om de relatief snelgroeiende plant van voedingsstoffen te voorzien.
 

Verzorging

Je kunt de ranken het beste uitspreiden, zodat ze zo gelijkmatig mogelijk over het grondoppervlak zijn verdeeld. Daarnaast is het meestal nodig om te gieten, hakken en wieden.
 

Ziektes en plagen

De augurk kan last hebben van de meeldauwschimmel. De bladeren van de augurk worden dan bij vochtig en warm weer bedekt met wit pluis. Wanneer dat gebeurt, dan is de plant verloren.
 

Oogsten en bewaren

Augurken kun je oogsten vanaf half juli tot half september. Eén plant maakt veel vruchten, ongeveer 20 stuks. Na het oogsten adviseren we om te wachten totdat je ongeveer vijf vruchten hebt, zodat je ze daarna kunt inmaken in zuur en kruiden. In de tussentijd kun je de augurken circa 5 dagen in de koelkast bewaren. Na die 5 dagen worden ze namelijk wat zachter en daardoor minder lekker. Zorg er dus voor dat je de augurken na het oogsten snel inmaakt.
 

Heerlijke recepten

Een zelfgemaakte tonijnsalade smaakt erg goed wanneer je daar een beetje augurk aan toevoegt, zoals in dit recept. Probeer ook eens deze aardappelsalade te maken met radijs en augurk of een gehaktschotel met augurken.
 

Augurk zaden bestellen

Wil je onze biologische augurk zaden bestellen om er zelf mee aan de slag te gaan in jouw moestuin? Bekijk hier ons assortiment en plaats je bestelling vandaag nog. Voor vragen over de zaden kun je altijd bij onze klantenservice terecht.
 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16409 reviews
Kiyoh