BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Basilicum telen

In ons assortiment vind je vier verschillende soorten basilicum:

‘Genovese’ is ideaal om zelf pesto van te maken, en dit is een laagblijvend en sterk geurend kruid met een bolvormigblad van gemiddelde grootte. Basilicum ‘Dark Opal’ heeft een donkerpaarse kleur. Je kunt deze blaadjes plukken voor direct gebruik en om te drogen. Kaneelbasilicum ‘Basilicum’ heeft een groene kleur met paarse stengels en, net zoals ‘Genovese’ en ‘Dark Opal’, heeft dit ras middelgrote bladeren. Thaise basilicum kenmerkt zich door zijn zoete basilicumsmaak in combinatie met een vleugje anijs. De planten hebben een donkerpaarse stengel en roze-lila bloemen. Dit kruid kun je zowel vers als gedroogd gebruiken.
 

> Bestel nu biologische basilicum zaden
 

Zaaien en planten

Basilicum kun je voorzaaien in trays of in een potje, waarbij je vier tot acht zaden per potje aanhoudt. De potjes of cluster van de jonge planten kun je uitplanten op 20 x 20 cm. Basilicum is een warmte minnende plant, en groeit veruit het beste in de zomer. Je kan basilicum vanaf april voorzaaien op tray of potten, eerder is ook mogelijk als je over een kas beschikt. Plant de jonge planten na de laatste vorst, meestal wordt hiervoor halverwege mei aangehouden. Het is daarnaast mogelijk om basilicum direct in de volle grond te zaaien, dat kan eigenlijk alleen in de maand mei, en begin juni.
 

Standplaats

Alle vier de rassen hebben een zonnige, beschutte plek nodig. Pas wel op dat je de basilicum niet vol in de zon neerzet, want dan zal de plant uitdrogen. Basilicum kan ook heel goed in een kas telen.
 

Bemesting en verzorging

Het is van belang om de bodem goed te bemesten. Basilicum verlangt namelijk veel warmte, licht, voeding en water. Als de plant voldoende toegang heeft tot deze factoren, kan rijkelijk oogsten.
 

Oogsten en bewaren

De stengels snijd je op circa 10 cm boven het maaiveld. Na hergroei kun je de basilicum meestal nog één of twee keer oogsten. Bij de basilicum ‘Genovese’ dien je de stengels niet te diep af te snijden. Zodra de stengels harder worden, kun je alleen de blaadjes nog gebruiken.
 

Heerlijke recepten

Basilicum smaakt sowieso erg goed bij de traditionele Italiaanse caprese salade, met tomaat, mozzarella en basilicum. Daarnaast maak je een pasta met tomatensaus nog lekkerder met een beetje basilicum. Bekijk dit recept eens als je zelf pesto wil maken van je eigen gekweekte basilicum. Ook is deze soep met basilicum en spinazie erg lekker om eens te proberen. Een eenvoudige pasta met tomaten, knoflook, ricotta en verse basilicum is ook zeker een aanrader om te maken.
 

Basilicum zaden bestellen

Heb je vragen over het telen van basilicum? Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen je zo goed mogelijk helpen met het beantwoorden van je vragen. Bekijk ons biologische assortiment basilicum en plaats vandaag nog jouw bestelling online.
 

Basilicum
Pesto
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh