BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16263 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Bieten oogsten

Bieten zijn te oogsten vanaf de maand juni tot oktober, en in de kas al vanaf april. Hoe kleiner de biet is, hoe zoeter deze meestal smaakt. Als de biet ouder en groter wordt, wordt de smaak vaak minder zoet en soms zelfs bitter. Er zijn verschillende bieten verkrijgbaar; de zomerbiet die relatief zoet en kort bewaarbaar is, en de zogenoemde bewaarbiet die vaak wat minder zoet is.
 

> Bestel nu biologische bieten zaden
 

Hoe en wanneer oogst je bieten?

Oogst de biet door de plant met loof en al uit de grond te trekken. Het bietenblad kun je ook eten. Biet met loof kun je in de winkel vinden als bosbiet.
 

Bewaren

Na het oogsten van de bieten kun je deze op een donkere en koele plek zeker een week bewaren. Zomerbiet bewaar je na de oogst het liefst in de koelkast. Merk je dat de schil wat gaat rimpelen? Dan ben je te laat. De biet is dan meestal niet lekker meer.
 

Recepten

Bieten zijn direct na het oogsten het allerlekkerst, omdat alle smaken dan nog aanwezig zijn. De smaak van biet combineert heel goed met vis en dille, maar ook met geitenkaas en munt. Probeer eens deze heerlijke recepten, zoals stampot rode biet en veldsla of bietjes met geitenkaassoufflé.
 

Bieten zaden bestellen

Heb je nog vragen over het oogsten van bieten? Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen je zo goed mogelijk helpen met het beantwoorden van je vragen. Bekijk ons biologische assortiment bieten zaden en plaats vandaag nog jouw bestelling online.

 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16263 reviews
Kiyoh