Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Bieten oogsten

Bieten zijn te oogsten vanaf de maand juli tot oktober. Je kunt namelijk zelf kiezen wanneer je de biet oogst. Oogst je hem niet, dan groeit hij verder en blijft de knol gewoon eetbaar. Hoe kleiner de biet is, hoe zoeter deze smaakt. Als de biet groter wordt, wordt de smaak bitterder.

De bladeren van bieten kun je ook eten, deze kun je afbreken terwijl de biet nog in de grond zit. Pluk niet alle bladeren weg, maar laat altijd wat loof zitten om ervoor te zorgen dat de knol onder de grond verder kan groeien.

Na het oogsten van de bieten kun je deze op een donkere, koele plek zeker een week bewaren. Merk je dat de schil wat gaat rimpelen, dan ben je te laat. De biet is dan niet lekker meer.

Bieten zijn het allerlekkerst direct na het oogsten, omdat dan alle smaken nog aanwezig zijn. De smaak van biet combineert heel goed met vis en dille, maar ook met geitenkaas en munt. Probeer eens deze heerlijke recepten van bieten-risotto of bietjes met geitenkaassoufflé.

> Zaden biet bestellen

Zaaien
Zaaien