Geachte klant, wegens grote drukte is de levertijd binnen Nederland 3-4 werkdagen.  > Lees dit eerst

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Bieten oogsten

Bieten zijn te oogsten vanaf de maand juni tot oktober, en in de kas al vanaf april. Hoe kleiner de biet is, hoe zoeter deze meestal smaakt. Als de biet ouder en groter wordt, wordt de smaak vaak minder zoet en soms zelfs bitter. Er zijn verschillende bieten verkrijgbaar; de zomerbiet die relatief zoet en kort bewaarbaar is, en de zogenoemde bewaarbiet die vaak wat minder zoet is.

> Zaden bieten bestellen

Oogsten en bewaren

Oogst de biet door de plant met loof en al uit de grond te trekken. Het bietenblad kun je ook eten. Biet met loof koop je in de winkel als bosbiet.

Na het oogsten van de bieten kun je deze op een donkere en koele plek zeker een week bewaren. Zomerbiet bewaar je na de oogst het liefst in de koelkast. Merk je dat de schil wat gaat rimpelen, dan ben je te laat. De biet is dan meestal niet lekker meer.

Bieten zijn direct na het oogsten het allerlekkerst, omdat dan alle smaken nog aanwezig zijn. De smaak van biet combineert heel goed met vis en dille, maar ook met geitenkaas en munt. Probeer eens deze heerlijke recepten van bieten-risotto of bietjes met geitenkaassoufflé.

Zaaien
Zaaien
9,4
Bekijk alle 8449 reviews