BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16499 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Bleekselderij oogsten

Bleekselderij is een mooie groente met brede, volle stelen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen zelfblekende en groenblijvende selderij. Deze eerstgenoemde heeft van zichzelf een bleke, lichtgroene kleur. Dit geldt voor de meeste rassen van deze tijd, waaronder het bleekselderij ras ‘Tango F1’ uit ons assortiment, dat door professionele telers wordt gebruikt. Dit ras is geschikt om in het voorjaar, zomer en najaar te telen. Echt een allround gewas. 
 

> Bestel nu biologische bleekselderij zaden
 

Hoe en wanneer bleekselderij oogsten?

Uiteraard hangt het af van het zaai- en plantmoment in welke maanden je bleekselderij precies kunt oogsten. Dit zal zijn vanaf half juni tot begin november. Mocht er in oktober al nachtvorst zijn, dan moet je alle planten daarvoor alvast oogsten. Bleekselderij kan namelijk niet tegen vorst. Net boven het maaiveld snijd je de plant in één keer af, waar de stengels bij elkaar komen. Net als bij bladgewassen geldt voor bleekselderij dat het verstandig is om te oogsten wanneer het nog niet erg warm is, bijvoorbeeld in de vroege ochtend. Zo kun je de bleekselderij wat langer bewaren.
 

Bewaren

Na de oogst kun je bleekselderij minstens een week bewaren in de koelkast. Wil je – in het najaar en het begin van de winter – meer traditionele bewaarmethodes gaan toepassen? Dan kun je bleekselderij ook inkuilen als de grond niet te nat is. Je oogst de planten dan met aanhangende aardkluit, en zet de planten naast elkaar in een kuil. Je dekt dat vervolgens af met stro of bladeren, en daarboven komt een glasraam, plastic of rietmatten. Let wel op dat er voldoende verluchting is. Controleer de bleekselderij regelmatig, om de kans op rotting binnen de perken te houden. Rotte planten dien je zo snel mogelijk te verwijderen.
 

Recepten

Bleekselderij komt erg goed tot zijn recht in de klassieke waldorfsalade, met appel, rozijnen en walnoten. Gebruik dit recept als je de traditionele versie wilt maken. Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer mogelijkheden met deze groente, zoals deze bleekselderij komkommersalade of macaroni met paprika en bleekselderij.
 

Bleekselderij zaden bestellen

Bekijk onze bleekselderij zaden en bestel ze snel en eenvoudig online. Mocht je vragen hebben over ons assortiment of over het telen van bleekselderij, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.
 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16499 reviews
Kiyoh