BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16409 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen
NIEUW ! +2
Bloedzuring Red Stripe

Bloedzuring 'Red Stripe'

Rumex sanguineus

3315

Het meerjarige kruid bloedzuring 'Red Stripe' is heel veelzijdig te gebruiken in de keuken. Het blad is frisgroen met een rode adering en steeltje. Geschikt voor alle soorten grond. Eén zakje is voor circa 4m2, en de plantafstand bedraagt 20x2cm.

Lees volledige productbeschrijving

Aantal

Verpakking

€ 2,79
Selecteer een eenheid
Geleverd binnen 3-4 werkdagen
Altijd deskundig advies
Gratis verzending vanaf € 30,-
Productbeschrijving

Bloedzuring ‘Red Stripe’ brengt een gezonde variatie aan in de hedendaagse keuken. Het jonge, frisgroene blad is mooi rond met een decoratieve rode adering en steeltje. Het geeft trendy salades een lekker sappig zuurtje en kan tevens goed worden toegepast als garnering. Wanneer de bladeren volgroeid zijn, worden ze lancetvormig en kunnen worden verwerkt in stamppotten, soepen of als vervanging van spinazie. Snij de blaadjes net boven de grond af, dit stimuleert de groei van nieuw blad. Oogst ze niet te oud, want dan smaken ze aanzienlijk zuurder en kunnen zelfs iets bitter worden. 

Voor de oogst van jong, mals en frisgroen blad kan bloedzuring het beste als babyleaf worden geteeld door hoge dichtheden te zaaien (20x2 cm). Bij babyleafteelt zaai je ieder jaar opnieuw. Houd dan wel rekening met de trage kieming en ontwikkeling van de plant; bloedzuring groeit aanmerkelijk trager dan spinaziezuring. Echter, als het gewas eenmaal op gang is, wordt het bijzonder productief. Bloedzuring gedijt in alle soorten grond, maar houdt niet van extreme hitte en droogte. Zorg daarom voor voldoende water.

Bloedzuring is ook geschikt als vaste plant. Houd voor een meerjarige teelt een ruimere plantafstand aan (20x20 cm) en laat het gewas rustig volgroeien – de eerste oogst valt dan op het eind van de zomer. In het tweede jaar kan al vroeg in het voorjaar worden geoogst. Als de plant gaat bloeien, knip dan de scheuten af; deze zorgen vaak voor taaie blaadjes. Als het gewas alsnog doorschiet, snijd de plant dan tot de basis af, zodat in de herfst nogmaals jong blad gaat groeien.

Rechtstreeks zaaien: apr-jul
Oogst: jun-okt
Plantafstand : 20x2 cm
Grond: alle soorten grond

Extra informatie
Standplaats    :   Zon/halfschaduw
Zaadtype    :   Zaadvast ras
Zaadgewicht (indicatie)    :   1 gram
Plantafstand    :   20x2 cm
Planthoogte    :   20-30 cm
EAN-code    :   8717202606894
Formaat zakje    :   75x123 mm
Inhoud zakje    :   1 gram (voor min. 4 m2)
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16409 reviews
Kiyoh