Vanwege hoogseizoensdrukte: dagelijkse telefonische bereikbaarheid tot 15.00 uur. Voor vragen, mail ons: info@bolster.nl  Bedankt!

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16241 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Boerenkool voorzaaien

Boerenkool, wie kent het niet? We zijn allemaal groot geworden met een ouderwetse en oer-Hollandse boerenkoolstamppot? Maar er valt nog zoveel meer te ontdekken aan deze veelzijdige koolsoort. In de Verenigde Staten is boerenkool (oftewel: ‘kale’) sinds een aantal jaar gebombardeerd tot superfood. En dat is ook niet opmerkelijk. Deze plant zit namelijk boordevol vitamines en mineralen. Zo kun je tegenwoordig de meest bijzondere recepten met boerenkool vinden, van boerenkoolpesto tot chips bij de borrel.


> Bestel nu biologische boerenkool zaden


Makkelijk om te telen

Boerenkool wordt ook wel krulkool of bladerkool genoemd en behoort tot de kruisbloemenfamilie. Hij is het meest verwant aan de wilde kool. Boerenkool is al meer dan 2000 jaar bekend en is vrij gemakkelijk te telen. Daarnaast loopt boerenkool weinig tot geen ziektes op en is bovendien winterhard. Sterker nog, na een goede nachtvorst smaakt de boerenkool alleen nog maar beter! Dit komt doordat het zetmeel omgezet wordt in suikers. Des te meer reden om je eigen biologische boerenkool voor te zaaien voor een geslaagde oogst.

 

Boerenkool voorzaaien

Bij De Bolster heb je de keuze uit maar liefst 4 verschillende rassen boerenkool: de ‘Westlandse Winter’, de ‘Roter Grünkohl’ en de nieuwe rassen ‘Darkibor F1’ en ‘Redbor F1’. Hoe je de boerenkool precies moet zaaien is afhankelijk van het ras dat je kiest. De ‘Westlandse winter’ is geschikt om vanaf mei-juni op een zaaibed voor te zaaien. Na 6 weken kunnen de plantjes op een afstand van 65 centimeter in de rij met 50 centimeter ruimte uitgeplant worden. Dit is ook het geval voor de ‘Roter Grünkohl’

 

Biologische boerenkool zaden bestellen

Bij De Bolster heb je meer dan genoeg keuze aan biologische boerenkoolzaden. Neem bij vragen over onze producten of hulp bij het bestellen contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16241 reviews
Kiyoh