BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16263 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Bonen en peulen invriezen

De zomer is een echte bonenperiode. Naast het zaaien van snijbonen, sperziebonen en andere boonsoorten die van warmte houden, is het ook dé tijd om je doperwten, kapucijners, sugarsnaps, peulen en tuinbonen te oogsten. Maar wat doe je met zo'n rijke oogst aan bonen en peulen? Om het hele jaar door van je eigen biologische groenten te genieten is het slim om je bonen en peulen in te vriezen.
 

Blancheren

Voordat je bonen en peulen kunt invriezen, moeten deze schoon zijn van eventuele bacteriën. Dit doe je door de groente eerst te blancheren. Dit is een kort kookproces waarbij enzymen en bacteriën gedood worden en de structuur en de smaak het beste behouden blijven. 

Neem een grote pan met ruim water en breng dit aan de kook. Zet naast de pan een grote schaal met koud water. Eerst dop je de bonen. Kook de bonen gedurende 3 minuten en neem ze er snel uit met een schuimspaan. Doe de bonen direct in het koude water om ze snel af te koelen. Haal de bonen uit het water en laat ze goed drogen voordat ze de vriezer ingaan.
 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16263 reviews
Kiyoh