Broccoli oogsten

Vergeleken met andere kolen is de teelt van broccoli best een uitdaging. Broccoli stelt hoge eisen aan de bodemvruchtbaarheid, en kan niet goed tegen temperatuurschommelingen of tekorten aan water en voeding. Je moet de broccoli dus goed in de watten leggen, en dan word je bij de oogst beloond met prachtige en heerlijke broccoli schermen.

> Bestel nu biologische broccoli zaden

Het juiste moment

De oogst van broccoli vindt plaats van juli tot en met oktober en luistert erg nauw. Net voordat de bloemknopjes opengaan is het juiste moment om de bloemknoppen af te snijden. Voor het ras ‘Belstar F1’ zal dit ongeveer 70 tot 80 dagen na het planten zijn. Bij het ras ‘Calabrese’ ligt het oogstmoment ongeveer 40-50 dagen na het planten, maar dan heb je meestal een reeks kleinere bloemschermpjes per plant.

Wanneer je eerder oogst geeft dat minder gewicht. Later oogsten is nadelig voor de smaak, omdat dat een losse bloemknop met gele bloemen oplevert. Het is dus van belang om rond de oogsttijd elke dag even te controleren hoe het ervoor staat.

Wil je over een langere periode mooie broccoli oogsten, dan raden we aan om broccoli meerdere keren te zaaien en planten, met 3-4 weken tussen de plantingen.

Bewaren

Broccoli smaakt vers het beste. Eet deze groente het liefst dus direct op na de oogst. Na een paar dagen droogt broccoli namelijk al uit, en wordt deze slap en taai. Je kunt de broccoli slechts een aantal dagen in de koelkast bewaren.

Recepten

In de Hollandse keuken wordt broccoli vaak gegeten in combinatie met gekookte aardappels en een stukje vlees. Een perfecte toevoeging aan de broccoli is een romige kaassaus. Uiteraard is er veel meer mogelijk met deze groente, zoals deze quiche met broccoli, kip en oude kaas. In combinatie met zalm smaakt broccoli ook goed, bijvoorbeeld als in dit gerecht. Zin in een vegetarische maaltijd? Probeer dan eens deze hartige broccoli-geitenkaastaartjes .

Broccoli zaden bestellen

Heb je vragen over het oogsten van broccoli? Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen je zo goed mogelijk helpen met het beantwoorden van je vragen. Bekijk ons biologische assortiment broccoli zaden en plaats vandaag nog jouw bestelling online.

Broccoli oogsten
Broccoli oogsten
9,4