BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16263 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Chinese kool oogsten

De Chinese kool komt, zoals de naam al verklapt, uit China. In de Nederlandse keuken wordt deze koolsoort niet ontzettend veel gebruikt, in tegenstelling tot in Aziatische landen: daar staat deze groente zeer regelmatig op tafel. Ben je benieuwd naar het assortiment van De Bolster? Bij ons kun je biologische Chinese kool zaden van de rassen ‘Granaat’ en 'Emiko F1' bestellen. De Chinese kool 'Granaat' is te herkennen aan zijn langwerpige krop en lichtgroene bladeren met lange, witte nerven. We vertellen je in dit artikel hoe je Chinese kool het beste kunt oogsten, bewaren en bereiden.

> Bestel nu biologische Chinese kool zaden

 

Hoe en wanneer oogst je Chinese kool?

Acht weken nadat je de zaden heb geplant, is het tijd om de Chinese kool te oogsten. Oktober en november zijn dan de ideale maanden voor de oogst. Het is hierbij van belang om de kroppen net boven de grond af te snijden. Verwijder losse bladen aan de buitenkant, zodat je een mooie stevige langwerpige krop overhoudt.

Bewaren

Wanneer je Chinese kool in een open plastic zak in de groentelade van de koelkast bewaart, kun je deze tot een week later nog eten. We raden daarbij wel aan om aangesneden vlakken met huishoudfolie af te dekken. Wil je de kool invriezen? Blancheer de kool dan eerst, waardoor deze maar liefst een jaar houdbaar is in de diepvries.

Recepten

In Nederland zouden we best eens vaker Chinese kool kunnen eten, want deze groente kan op veelzijdige manieren worden bereid: zowel rauw als gekookt, gestoofd en in de wokpan. Verwerk de kool samen met gember en knoflook in een wokschotel, of maak er een lekkere winterse stamppot van met kerrie en spekjes. Chinese kool kan zelfs rauw in een salade worden verwerkt, omdat de bladeren geen bittere smaak hebben. Voeg tomaten en een gekookt eitje toe, en je hebt een heerlijke salade!

 

Chinese kool zaden bestellen

Ben je benieuwd naar de biologische Chinese kool zaden van De Bolster? Bekijk ons assortiment hier en ontdek zelf wat je ervan vindt. Mocht je nog vragen hebben over de teelt, dan kun je contact met ons opnemen.

 

Zaaien
Zaaien
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16263 reviews
Kiyoh