BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Peterselie kweken en gebruiken als geneeskruid

Peterselie is een van de meest gebruikte kruiden in de keuken. Dat begrijpen wij helemaal, want het is een heerlijke en gezonde smaakmaker. Bij gebruik in de keuken is het belangrijk om peterselie niet lang te laten meekoken. Het verliest dan niet alleen zijn smaak, maar ook zijn gezonde eigenschappen. Je kunt het kruid beter pas aan het einde van de kooktijd toevoegen.”


> Bestel nu biologische peterselie zaden


Het verschil tussen krulpeterselie en platte peterselie

Krulpeterselie wordt vooral veel als garnering gebruikt. Platte peterselie ziet er misschien wat minder decoratief uit, maar heeft wel een intensere smaak. Samen met roomboter, wat bieslook en knoflook kun je er bijvoorbeeld een heerlijke kruidenboter van maken. Ook is het erg lekker om pesto te maken van peterselie.


Peterselie bewaren

Peterselie verliest veel van z'n smaak als je het droogt. Je kunt het daarom het beste bewaren door het fijn te knippen en in te vriezen, bijvoorbeeld in een bakje voor ijsblokjes.


Hoe en wanneer zaaien?

Peterselie heeft warmte nodig om goed te kunnen kiemen. Bij lagere temperaturen kan het kiemen namelijk erg lang duren. Je kunt peterselie al in februari (binnen) voorzaaien en de plantjes in april uitplanten. In juli kun je dan nog een keer in de vollegrond zaaien. Zo kun je het hele jaar door oogsten. Zorg er wel voor dat de plantjes niet uitdrogen en blijf regelmatig takjes knippen om het plantje te blijven stimuleren om te groeien. Als het echt hard gaat vriezen, kun je de plantjes beschermen met wat vliesdoek.


Peterselie als geneeskruid

Peterselie wordt al zeker 2000 jaar als geneeskruid gebruikt in landen rondom de Middellandse Zee, waar dit kruid oorspronkelijk vandaan komt. Het kruid zit bomvol vitamine A, -B, -C, -K en diverse mineralen, waaronder ijzer, calcium en kalium. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen en helpt ons immuunsysteem te versterken. Peterselie staat erom bekend dat het helpt om afvalstoffen uit ons lichaam te verwijderen. Hiervoor kun je het volgende ‘kuurtje’ gebruiken: Knip een bosje peterselie, spoel het schoon en knip het in stukjes Kook het 10 minuten in 1,5 liter water en laat het afkoelen Filter het en giet het peterseliewater in een schone fles Bewaar de fles in de koelkast Drink 's morgens een glas peterseliewater. Dit helpt je nieren om overtollig zout en andere afvalstoffen kwijt te raken. Herhaal dit kuurtje in het begin om de week en later om de maand, om je nieren schoon te houden.


Peterselie zaden bestellen

Zin om aan de slag te gaan met peterselie? Bestel dan onze peterselie zaden eenvoudig online. Binnen 1 tot 2 werkdagen ontvang je de zaden al in huis. Voor meer informatie over onze biologische zaden kun je altijd contact met ons opnemen.

 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh