BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16263 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

De kwaliteit van onze biologische zaden

Wij staan bekend om onze biologische zaden van de beste kwaliteit. Maar ‘biologisch’ is tegenwoordig een ruim en veel gebruikt begrip. Daarom leggen wij je graag uit waarom onze zaden 100% biologisch zijn en wij daarom ook het Europese BIO-keurmerk mogen voeren. De regels om dit keurmerk te mogen voeren zijn namelijk erg streng en worden voortdurend door een onafhankelijk instituut in de gaten gehouden.


> Bestel nu onze biologische zaden
 

Waarom zijn De Bolster zaden biologisch?
 

Zaden zonder genetische modificatie (GMO-vrij)

Tegenwoordig wordt zaad maar al te vaak uit planten gewonnen, waarvan het DNA kunstmatig gemodificeerd wordt om ze bijvoorbeeld mooiere of grotere vruchten te laten maken, of om ervoor te zorgen dat ze beter op kunstmest reageren. Dit noemt men genetische modificatie (GMO). GMO is een techniek die wij uit overtuiging niet gebruiken. Bovendien zouden we onze zaden ook niet 100% biologisch mogen noemen als ze niet GMO-vrij zouden zijn. Wij hebben natuurlijke technieken om zaden voor gezonde planten met alleen natuurlijke eigenschappen te produceren.


Natuurlijke veredeling

Er wordt vaak gedacht dat het niet gebruiken van genetische modificatie planten vatbaarder maakt voor ziektes, of dat het hun vruchten minder mooi of lekker maakt. Maar niets is minder waar. De rassen die wij voor de biologische teelt produceren, kunnen juist veel beter tegen ziektes en slechtere klimaatomstandigheden dan gangbare rassen. Bovendien zijn hun vruchten even lekker zo niet lekkerder dan niet-biologische rassen. Het enige verschil met genetisch gemodificeerde rassen is dat wij deze eigenschappen op een natuurlijke manier bereiken. Zo observeren wij bestaande rassen bijvoorbeeld erg lang, om dan de rassen met de beste eigenschappen met elkaar te kruisen. Deze kruising is 100% natuurlijk omdat dit ook per toeval in de natuur had kunnen gebeuren. Dit kost natuurlijk veel meer tijd dan genetische modificatie, maar levert aan het eind wel juist het betere resultaat op.


Rassen zonder patent

Aangezien onze rassen op een natuurlijke manier ontstaan, vragen wij ook geen patent aan. Sterker nog, we zijn fel tegen patenten op natuurlijke eigenschappen en strijden hier zelfs tegen. Niemand mag volgens onze overtuiging bezit krijgen over gewoon natuurlijke eigenschappen. Deze overtuiging maakt ons zaden 100% biologisch en zorgt ervoor dat biologische groente wereldwijd voor iedereen toegankelijk blijft.


Biologische zaden beschikbaar voor iedereen

Bij De Bolster zijn we erg blij met het feit dat steeds meer mensen het voordeel van een biologische teelt inzien en zo respect opbrengen voor de biodiversiteit. Wij blijven daarom veel energie investeren om de biologische teelt voor iedereen toegankelijk te maken. Zo produceren wij biologische rassen en gewassen voor de professionele teelt, die landbouwers in staat stellen om met voordeel van de gangbare naar de biologische teelt over te stappen. Maar ook voor de hobbytuinier en de moestuinliefhebber bieden biologische zaden alleen maar voordeel. Het gaat hierbij dan ook om rassen die juist extra goed tegen een stootje kunnen en beginnersfouten gemakkelijk vergeven. Biologisch tuinieren promoten en toegankelijk en bereikbaar voor iedereen te maken, is deel van onze duurzame visie op biologische landbouw. Daarom zijn onze zaden in allerlei verpakkingen verkrijgbaar, van klein tot groot.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16263 reviews
Kiyoh