BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16263 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Diverse spinazieteelten

Ben jij bekend met alle verschillende spinazieteelten? In dit artikel gaan we daar dieper op in. Hoe ga je precies te werk met deze diverse teeltwijzen, en welke spinazierassen zijn geschikt voor welke teelt? Lees snel verder!
 

Alle spinazieteelten

De Nederlandse consument houdt voornamelijk van het kleine en jonge spinazieblad, waarbij er zeer dicht gezaaid en niet uitgedund wordt. In vergelijking met onze zuiderburen is de gebruikte zaadhoeveelheid en het aantal planten per vierkante meter 10 keer groter.

Dit zijn alle spinazieteelten op een rijtje:

  • Vroege teelt
  • Lente- en herfstteelt
  • Zomerteelt
  • Winterteelt
  • Teelt onder koud glas

De teelt in de lente en herfst zijn het populairst, maar zoals je kunt zien zijn er daarnaast nog vier andere teeltwijzen. We vertellen je hier graag meer over.
 

Vroege teelt

Wanneer je over een lichte grond beschikt die geen last heeft van wateroverlast, dan is de vroege teelt wellicht interessant voor jou. In februari kun je buiten al op een beschutte plek zaaien, maar in januari dien je dit nog onder glas te doen. De spinazie heeft geen last van (lichte) vorst, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Voor deze vroege teelt zijn de ‘Winterreuzen’ en ‘Vroeg Reuzenblad’ geschikt.
 

Lente- en herfstteelt

Voor de herfstteelt kun je gebruikmaken van de spinazie ‘Vroeg Reuzenblad’, en de spinazie ‘Winterreuzen‘ kan bij een zaai in de herfst ook overwinteren.
 

Zomerteelt

Ben je van plan om spinazie in de zomer te telen? Houd er dan rekening mee dat de zomerteelt over het algemeen lastiger is. Spinazie houdt namelijk niet van hitte, waardoor deze snel doorschiet. Een plekje in de schaduw is hierbij dus van essentieel belang. Ook kun je vanaf begin augustus ‘Vroeg Reuzenblad’ gebruiken.

De Nieuw-Zeelandse spinazie is officieel geen ‘spinazie’, maar noemen we hier toch even kort: Nieuw Zeelandse Spinazie kun je goed in de zomer telen. Vanaf juli kun je een aantal maanden regelmatig oogsten door de toppen van de plant te plukken.
 

Winterteelt

‘Winterreuzen’ is het meest geschikte ras voor de winterteelt. Bij een zachte herfst kan de winterteelt nog een keer oogsten vóór de winter. Het advies hierbij is om een beschutte plek op te zoeken.
 

Teelt onder koud glas

In de winter kun je spinazie prima onder koud glas zaaien. Wanneer je half oktober zaait, is de spinazie nog voor het nieuwe jaar klaar. Mocht je de spinazie nog later in het jaar zaaien, dan kan de teeltduur tot wel 14 weken duren.
 

Spinazie zaden bestellen

Bekijk hier al onze spinazie zaden en bestel jouw favoriet vandaag nog online. Heb je nog vragen over de teelt van spinazie? Neem dan gerust contact met ons op.
 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16263 reviews
Kiyoh