BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Doperwten en kapucijners oogsten en bereiden

Heb je doperwten of kapucijners in je moestuin staan, en wil je weten wanneer en hoe je die moet oogsten? De Bolster Biologische Zaden geeft je hierover graag tips en informatie. Daarnaast zetten we een aantal recepten voor je op een rij.
 

Doperwten en kapucijners oogsten

Afhankelijk van wanneer je zaait, oogst je doperwten en kacupijners in de maanden juni en juli. De doperwten en kapucijners zitten in de peulen. Laat de peulen hangen tot ze wat dikker zijn – de peul moet mooi rond zijn, en dus niet ovaalvormig. Pas wel op met vogels, want die houden ook veel van de peulen met jonge erwtjes erin. Als de peul zo dik is dat je goed kunt zien dat er mooie, ronde doperwten in zitten, haal je de peul van de plant. Dit kun je doen door met één hand te trekken terwijl je met de andere hand de steel vastpakt. Hiermee voorkom je dat je de rest van de plant beschadigt.

Als de doperwten oogstbaar zijn, oogst de volgende doperwten dan om de dag; zo voorkom je dat doperwten te lang aan de plant blijven hangen.

Als je te vroeg plukt zijn de doperwten wel lekker, maar erg klein en moet je heel veel doppen om tot een behoorlijke hoeveelheid te komen. Te lang wachten zorgt ervoor dat de doperwten melig smaken en hun zoete smaak zijn verloren – vaak worden de peulen dan wat stoffig van kleur, de peul begint dan al in te drogen. Het beste is om de erwten dezelfde dag op te eten, dan zijn ze namelijk het lekkerst. Wil je ze later gebruiken, dan kun je ze ook invriezen – het is dan wel verstandig om de doperwten kort te blancheren.
 

Zaaien
Zaaien
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh