BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16263 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Goudsbloem voorzaaien en gebruiken

Goudsbloem is een hele nuttige plant. Niet alleen voor de voedselvoorziening van bijen en vlinders, maar ook voor het bestrijden van plagen in je moestuin. We vertellen je graag meer over de diverse toepassingsmogelijkheden van goudsbloem. Zo verklapt de Latijnse naam Calendula officinalis al dat deze bloem een geneeskrachtige werking bevat. ‘Officinalis’ betekent namelijk letterlijk: ‘uit de apothekerswerkplaats’. Lees verder voor meer informatie over het zaaien van goudsbloem en voor alle mogelijkheden.


> Bestel hier goudsbloem zaden


Voorzaaien

In de maanden april tot mei kun je goudsbloem het beste voorzaaien, om vervolgens in mei en juni uit te planten in de vollegrond. Het liefst op een zonnige, niet te natte plaats. Vanaf juni tot aan de vorst kan de goudsbloem volop bloeien.


Waard- en vangplant

In de moestuin is de goudsbloem een nuttige plant om tussen de verschillende groenten te laten bloeien, zoals bonen, wortelen, sla en kolen. Natuurlijke vijanden van deze groenten, zoals de zwarte bonenluis, zullen worden bestreden door lieveheersbeestjes en zweefvliegen. Heb je overlast van mieren? Plaats dan goudsbloem bij de plek van de overlast. Mieren hebben een hekel aan de goudsbloem, vanwege de stof pyretrine die goudsbloem bevat. Ook houdt goudsbloem de aardappelkever weg bij de aardappels.


Goudsbloem in je keuken

Zowel de jonge frisgroene blaadjes als de bloemblaadjes van goudsbloem zijn eetbaar, en bevatten veel mineralen en vitaminen. Je kunt de fijngehakte bloemblaadjes gebruiken om rijst te kleuren, of een salade opfleuren met de geplukte oranje bloemblaadjes. Onze laatste tip voor in de keuken is om van de jonge groene blaadjes een gezonde thee te maken. Laat de thee dan zo'n 10 minuten trekken.


Calendula zalf

Goudsbloem heeft een geneeskrachtige werking, speciaal voor oppervlakkige verwondingen aan de huid. De zalf werkt desinfecterend, huidherstellend, jeukstillend, en is veilig te gebruiken. Wist je dat je deze Calendula zalf heel eenvoudig zelf kunt maken? Alles wat je daarvoor nodig hebt zijn bloemen, olie en was. Lees in dit artikel de stappen hoe je zelf Calendula zalf maakt


Goudsbloem zaden online bestellen bij De Bolster

Heb je zin om zelf aan de slag te gaan met je eigen goudsbloem? Bestel dan hier onze biologische goudsbloem zaden. Voor vragen over de bloemen in ons assortiment kun je gerust contact opnemen met onze klantenservice.

 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16263 reviews
Kiyoh