BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Griekse traybake met pompoen

Niets is zo makkelijk als een traybake. Snij de groenten, meng ze met smakelijke kruiden en specerijen en laat de oven het werk doen! Ster van de show is in dit recept de oranje pompoen, die je op smaak brengt met typisch Griekse kruiden als oregano en komijn. De paprika, ui en sappig geroosterde cherrytomaatjes maken het helemaal af. Serveer je groentetraybake met een romige fetadip en peterselie voor een makkelijke en heel erg lekkere avondmaaltijd! 

> Bestel nu biologische oranje pompoen zaden

Recept

Warm hoofdgerecht
Bereidingstijd: 30 minuten
Voor: 4 personen

Ingrediënten

1 oranje pompoen van ongeveer 800 gram
1 rode ui
2 rode paprika’s
3 theelepels gedroogde oregano
2 theelepels uienpoeder
2 theelepels komijnpoeder
3-4 eetlepels olijfolie
250 gram cherrytomaatjes
150 ml yoghurt
100 gram feta
1 teentje knoflook
verse peterselie om te garneren
peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Verwijder steelaanzet en dikkere delen van de pompoen. Schillen mag, maar dat hoeft niet. Was de pompoen goed als je de schil laat zitten. Snijd de pompoen in stukjes van ongeveer 2 cm.

  • Snijd de ui in partjes. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukken.

  • Meng de oregano, het uienpoeder, komijnpoeder met de olijfolie in een kom. Voeg de groenten (behalve de cherrytomaatjes) toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

  • Leg de groenten vervolgens op de bakplaat en rooster ze 15 minuten in de oven. Voeg de cherrytomaatjes de laatste 5 minuten toe.

  • Meng de yoghurt met verkruimelde feta en het geperste teentje knoflook. Breng op smaak met peper.

  • Serveer de Griekse traybake met de fetadip en verse peterselie.


Oranje pompoen zaden bestellen

Wil je helemaal zelf aan de slag met het telen van oranje pompoenen? Bestel dan hier onze zaden.

Pompoenblokjes snijden
Griekse traybake
9,4
Bekijk alle 8627 reviews