BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16484 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Groenlof oogsten

Groenlof is familie van twee andere soorten groenten: andijvie en witlof. Groenlof vormt langwerpige kroppen met een spitse punt, en ziet er dus wezenlijk anders uit dan andijvie. Je kunt dit gewas zowel rauw als gekookt eten. In de herfst en winter is groenlof de ideale groente om in een stamppot te verwerken.

> Bestel nu biologische groenlof zaden

Hoe en wanneer oogst je groenlof?

Circa 3 tot 4 maanden nadat je de groenlof hebt gezaaid kun je deze oogsten. Het oogstmoment zal ergens tussen half juli (bij een zomerteelt) en begin november (bij een herfstteelt) zijn. De krop snijd je dan in zijn geheel bij de grond af. Het gewas kan lichte vorst verdragen, maar bij aankondiging van een strenge vorst kun je het beste alles oogsten. Laat in dat geval een stukje wortel aan de kroppen en neem het buitenblad niet weg, dit komt de bewaarbaarheid ten goede.

Bewaren

Wanneer je groenlof nog meerdere weken wilt bewaren, dan kun je ze op een koele plek ophangen, of je plaatst de kroppen tegen elkaar aan in een kist op een donkere koele plaats. Bovendien is groenlof ook prima nog een aantal weken in de koelkast te bewaren. Om te voorkomen dat het gewas uitdroogt, dek je de groenlof af met een handdoek.

Recepten

Groenlof is een geschikte groente om te eten in combinatie met aardappels, zoals in deze stamppot. We geven je daarnaast graag nog wat andere inspiratie, zoals deze pasta met groenlof en zalm en een aardappelgratin met groenlof.

Groenlof zaden bestellen

Wil je onze biologische groenlof zaden bestellen om er zelf mee aan de slag te gaan in jouw moestuin? Bekijk ons assortiment en plaats je bestelling vandaag nog. Voor vragen over de producten kun je altijd bij onze klantenservice terecht.

Groenlof krop
Groenlof bladeren
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16484 reviews
Kiyoh