NU: 10% korting op zakjes
14 dagen  |  8 uur
Sluiten

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,3/10 op basis van 13784 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Grote klis zaden

Grote klis is een bijzondere groente die bij veel mensen nog onbekend is. Oorspronkelijk is dit een oud Europees gewas, maar tegenwoordig wordt het vooral in Japan gegeten. De Grote klis wordt ook de klitwortel genoemd, omdat veel kinderen bollen van de bloemhoofden maken, en die dan als een soort klittenband aan elkaar plakken. Dit wortelgewas heeft een fijne smaak, die een beetje op schorseneren lijkt. Wil je zelf biologische Grote klis kweken? Bestel de Grote klis zaden dan online bij De Bolster! Op deze pagina bekijk je ons huidige aanbod.

> Lees meer

Grote klis kweken

Bij het kweken van Grote klis dien je een aantal belangrijke aspecten in je achterhoofd te houden. Een essentieel punt is dat er in het eerste jaar na het zaaien geen bloemen worden gevormd, en dus ook geen klitten. Je kunt het beste voor een standplaats in de zon of half in de schaduw kiezen. Een groot voordeel van deze wortel is dat hij geen last heeft van plagen of ziekten. Dit maakt het eenvoudiger om de Grote klis te kweken. Vanaf het eind van de zomer zijn de wortels oogstbaar en let op: de wortel kunnen zeer fors worden. Wil je meer lezen over het kweken van andere wortel- en knolgewassen? Lees dan hier onze teelttips voor wortel- en knolgewassen.

Zaaien van Grote klis

Wij leveren zaden van de Grote klis ‘Tonkinokawa Long’: dit ras zaai je in april of mei op een rijafstand van 40 à 50 cm, en dun je in de rij uit op 35 cm. Vanwege de diepe beworteling moet je de grond eerst goed losmaken. Dit zorgt later tevens voor een makkelijkere oogst.

Grote klis zaden online bestellen bij De Bolster

Heb je zin om zelf Grote klis te kweken? Op deze pagina bekijk je ons actuele assortiment, en plaats je vandaag nog je bestelling met jouw favoriete zaden. Binnen 3 tot 4 werkdagen worden de zaden al bij je thuis afgeleverd. Bovendien nemen wij de verzendkosten voor onze rekening wanneer je een bestelling plaatst met een totale waarde van meer dan 25 euro. Heb je nog vragen over het bestelproces of de biologische Grote klis zaden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Veilig betalen
9,3
Bekijk alle 13784 reviews
Kiyoh