BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16484 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Herfstbloemen

Niet alleen in de lente en de zomer staan er prachtige bloemen in bloei, ook in de herfst kun je nog genieten van de mooiste bloemen in je tuin. Voor de meeste bloemen geldt dat dit de laatste maand is dat ze zullen bloeien. Ben je benieuwd naar welke bloemen dit zijn? Wij vertellen je het graag!


Geniet van deze herfstbloemen in je tuin

De komende maanden kun je onder andere nog genieten van de volgende herfstbloemen in je tuin:

Goudsbloem
De goudsbloem is een mooie plant met oranje bloemen en een donker hart, die vaak te zien is als borderplant langs huizen. Deze bloem is eenvoudig te telen en naast dat het een prachtige sierplant en snijbloem is, heeft het nog meer voordelen. Zo is de goudsbloem namelijk geschikt om te gebruiken op zowel medicinaal als cosmetisch gebied. Bovendien kun je er een gerecht mee verrijken als versiering of kun je goudsbloem aan je stoofpot toevoegen voor extra smaak.

Bolderik
Deze lange, ranke plant heeft grote paarse bloemen met een wit hart en spitse kelkbladen. Vooral in korenvelden was deze eenjarige bolderik vroeger een veel geziene plant. Pas wel op als je hiermee aan de slag gaat in je tuin, want de zaden zijn giftig.

Zonnebloem
Er zijn vier zonnebloemen die in de herfst nog in bloei staan:

Dit is een bekende eenjarige plant in de tuin, die een zachte geur en diverse kleuren heeft. Als je deze plant in je tuin hebt, draag je ook een steentje bij aan de biodiversiteit, want de Leeuwenbek trekt veel bijen en hommels aan. Ook zeer geschikt om als snijbloem te gebruiken, dus win-win!

Groot kaasjeskruid ‘Mauritanica’
Net zoals de Leeuwenbek is het eenjarige groot kaasjeskruid ‘Mauritanica’ geschikt als snijbloem en bijenplant. Deze plant heeft de naam ‘kaasjeskruid’, omdat de zaaddoosjes op kaasjes lijken. Het is een vertakte plant die sterk uitgroeit en donkerpaarse bloemen geeft.

Naast bovengenoemde herfstbloemen, staan ook de volgende bloemen sowieso in oktober nog in bloei:``


Bekijk al onze bloemzaden

Ben je benieuwd naar ons totale assortiment bloemzaden? Bekijk hier ons aanbod en plaats gerust alvast je bestelling voor het komende seizoen. Voor vragen over onze bloemzaden kun je terecht bij onze klantenservice.

 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16484 reviews
Kiyoh