BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16409 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Herfstbloemkool oogsten

Bloemkool is een populaire groente in de Nederlandse keuken, en ook erg interessant om te gaan kweken in je eigen (moes)tuin. De teelt van herfstbloemkool is eenvoudiger dan een teelt in de zomer, dus je kunt hier gemakkelijk zelf mee aan de slag gaan. In ons aanbod kun je terecht voor verschillende bloemkool zaden die geschikt zijn voor een teelt in de herfst. Het gaat hierbij om de bloemkool ‘Liria F1’ en ‘Flora Blanca’.
 

> Bestel nu biologische herfstbloemkool zaden
 

Hoe en wanneer oogst je herfstbloemkool?

Van september tot en met november vindt de oogst van herfstbloemkool plaats. Om het exacte moment te weten te komen, is het belangrijk om de zijkant van de kool te controleren. Wanneer de kool nog mooi compact is en stevig aanvoelt kun je de bloemkool oogsten. Snijd de bloemkool met een mes van de stronk, samen met een aantal groene bladeren. Je kunt het blad nu wat inkorten, en de kool is klaar voor gebruik. Let op: de oogstperiode van een bloemkool is kort. Een compacte kool kan snel doorgroeien tot een losse, minder smakelijke kool. Controleer de bloemkolen dus regelmatig (het liefst dagelijks) vanaf het moment dat de bloemkool een redelijk normaal formaat begint aan te nemen.
 

Bewaren

In de koelkast kun je bloemkool ongeveer zes tot acht dagen bewaren. Buiten de koelkast is dat slechts twee tot drie dagen.
 

Recepten

De meeste mensen maken niet heel bijzondere gerechten met bloemkool. Vaak blijft het bij een groente- of kaassaus in combinatie met aardappels. Speciaal voor jou hebben we een aantal andere recepten op een rijtje gezet, want er is veel meer mogelijk met bloemkool. Probeer bijvoorbeeld eens zelf een pizza te maken met bloemkool als bodem. Andere ideeën zijn deze bloemkoolschotel en een kruidige bloemkoolsoep.
 

Herfstbloemkool zaden bestellen

Ben je benieuwd naar onze herfstbloemkool zaden? Dan kun je ze hier online bestellen. Mocht je nog vragen hebben over de herfstteelt van bloemkool, dan kun je gerust contact met ons opnemen. We beantwoorden graag al je vragen.
 

Herfstbloemkool oogsten
Herfstbloemkool Liria
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16409 reviews
Kiyoh