Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Hete bliksem met pompoen

De herfst is aangebroken en de supermarkten liggen alweer vol met pompoenen en appels. Ideaal om hier stamppot met appels van te maken, oftewel ‘hete bliksem’. Door pompoen toe te voegen aan het recept, wijken we net iets af van het traditionele Hollandse recept. Je hebt dit recept binnen een klein uur op tafel staan.

Recept hete bliksem met pompoen

Fan van pompoen en appels zijn wij zeker, daarom laten we je graag kennismaken met dit heerlijke recept. Hete bliksem met pompoen is echt comfort food voor de herfstmaanden en wij delen dit maar al te graag met jou. Veel plezier met de bereiding en geniet van deze maaltijd.

Ingrediënten

3 grote appels, geschild en in partjes
1 eetlepel suiker
1 theelepel kaneel
50 milliliter water
6 kruimige aardappels, geschild en in blokjes
1 kleine of een halve grote Amoro pompoen in blokjes
300 gram half om half gehakt
100 gram magere spekreepjes
3 grote uien, gesnipperd
3 eetlepel tomatenketchup
1 eetlepel worcestersaus
Zakje (Het Blauwe Huis) nasikruiden
Snuf nootmuskaat en paneermeel naar eigen smaak
Snuf peper en zout
Melk en roomboter om op smaak te brengen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in.
  • Doe de appels met de suiker, kaneel en water in een pan en breng deze aan de kook. Er ontstaat heerlijk geurende appelmoes.
  • Kook ondertussen de aardappels met een beetje zout.
  • Bak het gehakt met de uien in een hapjespan. Voeg hier vervolgens de pompoen blokjes, nasikruiden, worcestersaus en tomatenketchup aan toe. Eventueel tussentijds wat water toevoegen. Roerbak dit tot de pompoen zacht is. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Bak tegelijkertijd in een andere koekenpan de spekreepjes krokant.
  • Stamp met de gare de aardappels met een beetje melk en roomboter tot een heerlijke puree. Peper en zout naar eigen smaak toevoegen.
  • Schep eerst het gehakt/pompoen mengsel in de ovenschaal, strooi vervolgens de spekreepjes erover en verdeel daarna de appelmoes erover heen. Maak het af met een laag aardappelpuree. Strooi wat nootmuskaat en wat paneermeel over de puree. Tenslotte nog een paar klontjes boter.
  • Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven voor een krokante bovenkant.


Biologische pompoen zaden bestellen

Ben jij dol op pompoen en houd je van tuinieren in je eigen moestuin? Dan zijn de biologische pompoen zaden van de Bolster echt iets voor jou! Bestel hier je eigen pompoen zaden en ga zelf aan de slag met de zaden.

Pompoenen
Hete bliksem met pompoen