BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16263 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

IJsheiligen

Mei is de maand waarin alle vensterbanken, kweekkasten en plekken bij het raam bezet zijn met plantjes die geen nachtvorst kunnen verdragen. Vanaf half mei kun je dan echt helemaal losgaan. Van 11 tot 15 mei is het namelijk 'ijsheiligen'. Volgens de volksweerkunde zijn dit de laatste dagen in het (voor)jaar waarop er - normaliter - nog nachtvorst kan optreden.

Na deze maand is de kans op nachtvorst zo goed als nul. Alle plantjes kunnen na 15 mei buiten uitgeplant worden. Ook kan er dan buiten gezaaid worden. Vergeet niet goed water te geven na het zaaien. Doe dit met een gieter met broes-kop. Zo voorkom je dat de zaden wegspoelen na het zaaien. Ook wordt het steeds warmer, dus zullen de plantjes meer water nodig hebben om goed te groeien.


> Bestel nu onze biologische zaden om te zaaien in mei


Plantjes afharden 

Na 15 mei kunnen je planten dus massaal naar buiten, zonder dat ze ‘s nachts een te grote klap krijgen door de vorst. Let wel op dat je de planten eerst goed afhardt. Afharden betekent dat je je planten geleidelijk laat wennen aan de buitentemperatuur. Begin hiermee het liefst een dag of vijf voordat je ze gaat uitplanten in de vollegrond.

Zet de planten overdag buiten op een beschutte plek en haal ze ‘s nachts nog binnen, op een koele plek. Dus zet ze niet meer op de vensterbank in de woonkamer. Na zo'n vijf dagen is de plant gewend en kan het naar buiten toe.

Heb je nog vragen over wat ijsheiligen inhoudt? Neem dan even contact op met De Bolster voor meer informatie.

 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16263 reviews
Kiyoh