BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16484 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen
PRO +2
1220 Kapucijner Blauwschokker

Kapucijner 'Blauwschokker'

Pisum sativum

1220

Kapucijners van het type 'Blauwschokker' heeft paarse bloemen en peulen, waarvan alleen de zaden geconsumeerd worden. Voorzaaien in een potje of vanaf maart ook direct in de vollegrond. Eén zakje is voor circa 9m2, en de plantafstand bedraagt 150x5 cm.

Lees volledige productbeschrijving

Aantal

Verpakking

€ 4,39
Selecteer een eenheid
Geleverd binnen 3-4 werkdagen
Altijd deskundig advies
Gratis verzending vanaf € 30,-
Productbeschrijving

Kapucijner 'Blauwschokker' is een fors gewas en een rijstype (langs gaas telen). Zowel de bloemen als peulen zijn paars. Alleen de zaden kunnen geconsumeerd worden.

Voorzaaien in een potje of zaaibak kan al in februari om vervolgens in maart uit te planten in de vollegrond op een plantafstand van 150x5 cm. Ook kan je direct in de vollegrond zaaien in de maanden maart en april op dezelfde plantafstand. De oogstperiode is van juli tot in september.

Kapucijners zijn te vergelijken met doperwten, d.w.z. alleen de zaden kunnen geconsumeerd worden. Het meest gebruikelijk is de zaden vers te consumeren; invriezen kan eveneens prima (wel licht blancheren). Een tweede mogelijkheid is het gewas af te laten rijpen en de gedroogde zaden te gebruiken. 

Verse peultjes, doperwten en capucijners zijn dé smaakmakers van de groentetuin. Problemen met ziekten en plagen zijn er nauwelijks en dat maakt het des te aantrekkelijk om deze gewassen zelf te telen. Men kan volstaan met weinig mest.

Voor alle kapucijners, erwten en peulen geldt dat een vroege uitzaai (maart/april) de beste resultaten oplevert; zaaien in mei en later geeft onvoldoende peulzetting en problemen met meeldauw.

Extra informatie
Standplaats    :   Zon
Zaadtype    :   Zaadvast ras
Zaadgewicht (indicatie)    :   3,7 zaden per gram
Plantafstand    :   150x5 cm
Planthoogte    :   200 cm
EAN-code    :   8717202600243
Formaat zakje    :   125x153 mm
Inhoud zakje    :   75 gram (voor min. 9 m2)
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16484 reviews
Kiyoh