BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,3/10 op basis van 11616 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen
Kapucijner Blauwschokker

Kapucijner 'Blauwschokker'

Pisum sativum

1220

Kapucijners van het type 'Blauwschokker' heeft paarse bloemen en peulen, waarvan alleen de zaden geconsumeerd worden. Voorzaaien in een potje of vanaf maart ook direct in de vollegrond. Eén zakje is voor circa 10m2, en de plantafstand bedraagt 150x3 cm.

Lees volledige productomschrijving

Aantal

Verpakking

€ 3,99
Op voorraad
Levering 3-4 werkdagen
Selecteer een eenheid
Geleverd binnen 3-4 werkdagen
Altijd deskundig advies
Gratis verzending vanaf €20,-
Productbeschrijving

Kapucijner ‘Blauwschokker’ (Pisum sativum) is een fors gewas en een rijstype (langs gaas telen). Zowel de bloemen als peulen zijn paars. Alleen de zaden kunnen geconsumeerd worden.

Voorzaaien in een potje of zaaibak kan al in februari om vervolgens in maart uit te planten in de vollegrond op een plantafstand  van 150x3 cm. Ook kan je direct in de vollegrond zaaien in de maanden maart en april op dezelfde plantafstand . De oogstperiode is van juli tot in september.Kapucijners zijn te vergelijken met doperwten, d.w.z. alleen de zaden kunnen geconsumeerd worden. Het meest gebruikelijk is de zaden vers te consumeren; invriezen kan eveneens prima (wel licht blancheren). Een tweede mogelijkheid is het gewas af te laten rijpen en de gedroogde zaden te gebruiken. 

Verse peultjes, doperwten en capucijners zijn dé smaakmakers van de groentetuin. Problemen met ziekten en plagen zijn er nauwelijks en dat maakt het des te aantrekkelijk om deze gewassen zelf te telen. Men kan volstaan met weinig mest. Er zijn twee hoofdgroepen te onderscheiden: kort met een lengte tot ca. 70 cm (stam) en lange typen (rijstypen).

De rijstypen moeten in ieder geval langs gaas geteeld worden. Bij de teelt langs gaas kan aan beide zijden van het gaas een rij gezaaid worden. Een gebruikelijke rijafstand bij stamtypen is 50 cm, in de rij zaaien op 3 à 5 cm. In verband met muizen en vogels voldoende diep zaaien (3 à 4 cm). 

Voor alle kapucijners, erwten en peulen geldt dat een vroege uitzaai (maart/april) de beste resultaten oplevert; zaaien in mei en later geeft onvoldoende peulzetting en problemen met meeldauw. 

Zaai instructies
Inhoud kleinverpakking    :   75 gram (voor min. 10 m2)
Gewicht zaden    :   3,7 zaden per gram
Plantafstand    :   150x5 cm
Standplaats    :   zon
Planthoogte    :   200 cm
Veilig betalen
9,3
Bekijk alle 11616 reviews
Kiyoh