BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Kardoen oogsten

Kardoen is een meerjarige groente uit het Middellandse Zeegebied die in Nederland nog niet erg bekend is. De plant lijkt op de artisjok, maar het verschil is dat je kardoen voornamelijk voor de eetbare grijsgroene bladeren teelt en niet echt voor de bloemen. De mooie artisjokachtige bloemen staan natuurlijk wel erg fraai in je (moes)tuin. De gebleekte bladstelen hoef je alleen maar te koken, waarna je ze in diverse gerechten kunt verwerken.

> Bestel nu biologische kardoen zaden

Kardoen bleken

Wanneer je rond april en mei begint met zaaien, dan bloeit kardoen al in augustus of september al. Dit zal niet onopgemerkt blijven, want de plant wordt al snel een meter hoog. Vanaf eind augustus kun je starten met het bleken van de plant. Wanneer de planten droog zijn, bind je de bladeren bij elkaar om te voorkomen dat de bladeren gaan smetten. Vervolgens kun je de bladeren met een stuk touw of jute omwinden, zodat de geen licht bij komt. Zorg ervoor dat je plant per plant ter werk gaat in plaats van alles in één keer te doen, omdat gebleekte kardoen gemakkelijk gaat rotten. Na drie weken zijn de planten klaar om te eten.

Bewaren

De planten die je niet hebt gebleekt kun je een aantal weken in een koele kelder bewaren. Mocht je ze langer willen bewaren, dan dien je ze uit te steken met een deel van de wortel eraan. Vervolgens kun je ze in de kelder uitplanten in een laag zand.

Recepten

Aangezien kardoen in de Nederlandse keuken nog niet erg vaak wordt gebruikt, inspireren we je graag met een aantal recepten. Zo kun je aan de slag met deze kardoen-aubergine cake, waar je dit recept voor kunt gebruiken. Ook kun je kardoen prima in een pasta verwerken, zoals deze pasta met kardoen en tomatensaus.

Kardoen zaden bestellen

Ben je enthousiast geworden over deze groente en kun je niet wachten om te beginnen met het zaaien van kardoen? Bestel hier onze biologische kardoen zaden. Binnen 1 tot 2 werkdagen kun je de zaden thuis verwachten.

Kardoen bloem
Kardoen eetbare stengel en blad
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh