Salade van kiemgroenten, rode biet en geitenkaas

Met kiemgroenten kun je heel lekker koken. Deze piepjonge groenten zitten vol gezonde voedingsstoff en en zorgen voor een makkelijk smaakaccent in je maaltijd. In dit recept zijn de kiemgroenten zelfs de sterren van de maaltijd. Je gebruikt namelijk verschillende soorten kiemgroenten om er een makkelijke salade mee te maken. Samen met de aardse bieten en de volle dressing is dit een makkelijk en feestelijk voorgerecht voor elke gelegenheid.
 

Voorgerecht – 4 personen – 30 minuten
 

Ingrediënten

  • 1 bakje tuinkerskiemen
  • 1 bakje basilicumkiemen
  • 1 bakje broccolikiemen
  • 4 rauwe, middelgrote bieten
  • 100 gram zachte, naturel geitenkaas
  • handje pompoenpitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel Dijon-mosterd
  • 2-3 theelepels honing
  • peper en zout

Extra benodigd: keukenmachine, oven, bakplaat, bakpapier
 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwijder de harde delen van de bieten en schil ze. Haal de kiemgroenten los van de bakjes en bewaar los van elkaar.
  • Snijd de bieten in zo dun mogelijke schijfjes en leg de schijfjes naast elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en een beetje peper en zout. Rooster de bietenschijfjes 15-20 minuten in de oven.
  • Maak in de tussentijd de geitenkaascrumble. Dat doe je door de geitenkaas met 1 eetlepel tuinkerskiemen, 1 eetlepel basilicumkiemen, 1 eetlepel broccolikiemen en 1 theelepel honing in de keukenmachine te verkruimelen. Haal voorzichtig uit de keukenmachine zodat je de kruimels niet platdrukt. Zet weg tot serveren.
  • Maak de dressing door in een kommetje 2 eetlepels olijfolie extra vierge te mengen met de balsamicoazijn, de mosterd en 2 theelepels honing. Proef en voeg eventueel nog wat extra honing toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de geroosterde bieten uit de oven en verdeel ze over de borden. Leg hierop een mix van de verschillende kiemen. Verdeel wat van de dressing over de borden - serveer de rest apart. Verdeel de helft van de geitenkaas over de borden, serveer de best erbij. Strooi als laatste de pompoenpitten over de borden.

 

Kiemgroenten zaden bestellen

Wil je graag vaker gezonde kiemgroenten in je gerecht toevoegen? Bestel dan hier onze biologische kiemgroenten zaden. Succes en eet smakelijk!
 

Feestelijk kiemgroenten voorgerecht
Kiemgroenten op tafel
9,4