BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Klaprozen en papavers

De klaproos (Papaver rhoeas) is, net als kamille, een pioniersplant. Dat wil zeggen dat het één van de eerste planten is die groeit op een kaal, nieuw stuk land waar nog niets anders groeit, bijvoorbeeld na een brand of drooggevallen terrein. Ook vind je de klaproos ’in het wild’ langs spoordijken, in wegbermen en op losgewoelde grond. De bloem zelf bloeit maar kort, maar de plant maakt zoveel knoppen dat hij van juni tot juli volop in bloei staat.
 

> Bestel nu biologische klaproos en papaver zaden
 

Klaprozen en papavers zaaien

Je kunt de papaver in februari al zaaien op losgemaakte grond, het liefst op een zonnige plek. Wanneer je het groeiseizoen wilt verlengen, dan kun je meerdere keren zaaien, bijvoorbeeld eind maart en in mei nog een keer. De planten kunnen wel wat kou hebben, dus ook in oktober en november kun je de klaproos zaaien zodat hij al vroeg in het voorjaar kan bloeien. Met zijn sterke penwortel kan de plant ook overleven op droge zandgrond. Vanwege die penwortel wil de papaver liever niet verspeend en verplant worden. Als je toch in een tray wilt voorzaaien, zorg dan dat je de plantjes zo jong mogelijk met het hele (natte) kluitje in de grond zet, zodat de penwortel niet beschadigt.
 

Symboliek van de klaproos

In het Verenigd Koninkrijk is de klaproos, of het Engelse woord ‘poppy’, het symbool van de Eerste Wereldoorlog. De slagvelden na de oorlog in Vlaanderen en Noord-Frankrijk waren namelijk rood van de klaprozen die uitbundig bloeiden op de plekken waar de loopgraven en massagraven waren. Elk jaar op 11 november worden de veteranen en gesneuvelde soldaten van de Eerste Wereldoorlog geëerd en herdacht op Remembrance Day of de zogeheten Poppy Day.
 

Slaapbol

De Slaapbol (Papaver somniferum), is de grote broer van de Papaver rhoeas, de gewone klaproos. Slaapbol verwijst naar de slaapopwekkende eigenschappen van papaver. Somniferum bestaat uit de Latijnse woorden 'somni' (slaap) en 'fer' (brengen). Op een voedzame grond kan deze slaapbol wel 90 centimeter hoog worden. Het is geen bloem om op een vaas te zetten. Hij zal namelijk meteen verwelken en zijn blaadjes laten vallen. Daarentegen maken de decoratieve zaadbollen aan het eind van de bloei veel goed. Je kunt ze drogen en dan heel mooi verwerken in bloemstukken, of in je tuin laten staan zodat je in de winter kunt genieten van een prachtig silhouet van de bolletjes op lange stelen.

 

Klaproos en papaver zaden bestellen

Heb je vragen over het zaaien van klaproos en papaver zaden ? Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen je zo goed mogelijk helpen met het beantwoorden van je vragen. Bekijk ons biologische assortiment klaprozen en papavers en plaats vandaag nog jouw bestelling online.
 

Koriander
Lavas
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh